Sibiu: Adrian Veştea spune că s-a discutat în Guvern ca Ministerul Dezvoltării să nu intre în 2024 cu arierate

Adrian Veștea
Sursa foto: Adrian Veștea / Facebook

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian Veştea, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că a discutat cu colegii săi din Guvern ca până la finalul acestui an ministerul pe care îl conduce să poată să efectueze plăţile necesare pentru a nu intra cu arierate în anul viitor.

„Este foarte adevărat şi vreau să precizez acest lucru, că am preluat un exerciţiu bugetar la jumătatea exerciţiului financiar, dar conform discuţiilor purtate cu colegii noştri în Guvernul României, vom face în aşa fel încât, până la finele anului să ajungem într-un grad de plată, în aşa fel încât să nu avem arierate pentru anul viitor”, a afirmat ministrul Adrian Veştea.

Ministrul Dezvoltării s-a referit şi la impactul în urma Ordonanţei 90 şi a spus că este foarte important să fie evaluat cât se poate de serios deficitul bugetar, fiindcă este vorba de proiecte foarte multe care sunt în implementare, iar mare parte dintre ele trebuie să fie duse la bun sfârşit.

El a mai precizat că a discutat luni, cu primarul Emil Boc, preşedintele Asociaţiilor Municipiilor din România, pentru a realiza memorandumuri prin care să fie deblocate proiectele importante din administraţie aflate în derulate şi în care s-a ajuns în situaţii de impas.

„Chiar astăzi am stat de vorbă cu domnul preşedinte Boc, care conduce Asociaţia Municipiilor din România. Vom gândi memorandumuri şi vom încerca să deblocăm lucrurile care vor crea situaţii în care să nu poată fi finalizate sau să nu poată fi implementate proiectele importante care sunt în derulare şi cu siguranţă sperăm să controlăm toate aceste lucruri în aşa fel încât să nu intrăm în niciun impas, în nicio administraţie publică”, a explicat ministrul Adrian Veştea.

El a arătat că prin ordonanţa austerităţii nu se va bloca niciun astfel de proiect.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL