Skip to content
Societate

Sibiu: Angajată a Primăriei Copşa Mică, cercetată pentru delapidare. Femeia a întocmit 320 de documente cu date nereale

okO angajată a Primăriei Copşa Mică, judeţul Sibiu, este cercetată pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals, după ce, timp de patru ani, a virat în contul său şi al fiicei sale peste 180.000 de lei din banii instituţiei. Femeia a întocmit 320 de documente cu date nereale, potrivit news.ro.

Potrivit Poliţiei Judeţene Sibiu, o femeie domiciliată în satul Motiş este cercetată sub control judiciar sub suspiciunea săvârşirii infracţiunilor de delapidare, fals intelectual, ambele în formă continuată şi uz de fals.

”În fapt, în urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate din oficiu de către poliţiştii specializaţi din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, a rezultat faptul că femeia, în perioada ianuarie 2014 – mai 2018, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, dar prin acte materiale distincte şi succesive, cu frecvenţă lunară, a dispus fără drept de suma de 120.038 de lei. Femeia, folosindu-se de prerogativele conferite de funcţia pe care o ocupa în cadrul unei instituţii publice din Copşa Mică, în perioada mai sus menţionată, ar fi dispus fără drept de sumele aflate în contul respectivei unităţii administrativ teritoriale, fie prin transferul lunar al unor sume, fără nicio justificare, în conturi personale, fie prin acordarea unor sporuri necuvenite sieşi”, a transmis IPJ Sibiu.

Femeia, angajată a Primăriei Copşa Mică, a virat şi în contul fiicei sale, în perioada iunie 2014 – decembrie 2015, în total 57.736 lei, prin viramente lunare.

Pejudiciu total creat este de 186.024 de lei, fiind întocmite peste 320 de documente care conţin date nereale pe care le-a folosit pentru însuşirea de sume necuvenite.

La data de 22 ianuarie femeia a fost reţinută pentru 24 de ore şi prezentată în data de 23 ianuarie Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş care a dispus cercetarea sa sub control judiciar pentru 60 de zile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *