Skip to content
Sibiu Știri locale

Sibiu: CNSU a aprobat Proiect-pilot de detectare a persoanelor infectate cu COVID-19 cu ajutorul echipelor canine

news.ro

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, joi, printr-o hotărâre, derularea unui proiect-pilot la Aeroportul din Sibiu pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 cu ajutorul echipe canine ale Poliţiei Române.

Prin Hotărârea CNSU nr.46 s-a decis derularea unui proiect-pilot pe o perioadă de 60 zile, în incinta Aeroportului Internaţional Sibiu la terminalul „Sosiri”, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu din cadrul Poliţiei Române.

Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 de către personalul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu sau personalul medical existent la nivelul aeroportului. Testele rapide utilizate în cadrul proiectului-pilot sunt asigurate gratuit de către Direcţia de Sănătate Publică Sibiu„, prevede Hotărârea CNSU.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *