Skip to content
Sibiu Știri locale

Sibiu: Concurență de 25 de candidați pe un post la Poliția Animalelor

Inquam Photos / Octav Ganea

Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu anunță că pentru ocuparea celor cinci posturi disponibile în cadrul noului Birou pentru Protecția Animalelor Sibiu s-au înscris la concursul care va avea loc săptămâna viitoare 125 de candidați.

În total Biroul pentru Protecția Animalelor Sibiu va avea 11 angajați, șase dintre aceștia fiind din rândul polițiștilor angajați deja în cadrul IPJ Sibiu, ceilalți cinci urmând a fi încadrați din sursa externă.

Cea mai mare concurență este pentru cele trei posturi de execuție, unde s-au înscris nu mai puțin de 95 de candidați.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au fost înregistrate:

– 95 (nouăzeci și cinci) de cereri de înscriere pentru ocuparea unui număr de 3 (trei) posturi de execuție vacante de agent de poliție existente în statul de organizare al Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Sibiu, prin încadrare directă din sursă externă a persoanelor cu studii corespunzătoare cerinţelor postului şi care îndeplinesc condiţiile legale;

– 19 (nouăsprezece) cereri de înscriere pentru ocuparea unui post de execuție vacant de ofiţer principal I existent în statul de organizare al Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Sibiu, prin încadrare directă din sursă externă a persoanelor cu studii corespunzătoare cerinţelor postului şi care îndeplinesc condiţiile legale;

– 11 (unsprezece) cereri de înscriere pentru ocuparea a două posturi de execuție vacante de ofițer specialist I (medic veterinar) existente în statul de organizare al Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Sibiu, prin încadrare directă din sursă externă a persoanelor cu studii corespunzătoare cerinţelor postului şi care îndeplinesc condiţiile legale.

În cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor își vor desfășura activitatea un lucrător cu funcție de conducere și alți 10 lucrători cu funcție de execuție, atât agenți de poliție, cât și ofițeri de poliție. 

Conform competențelor ce le vor reveni potrivit funcțiilor ocupate, lucrătorii Biroului vor avea competență pe întreaga rază teritorială a județului Sibiu”, arată reprezentanții IPJ Sibiu, la solicitarea Turnul Sfatului.

Din punct de vedere procedural, prima etapă pentru operaționalizarea activității Biroului o reprezintă identificarea unui lucrător pentru a ocupa prin împuternicire funcția de conducere existentă în cadrul structurii, aceea de șef birou.

A doua etapă a debutat cu demararea procedurilor de concurs pentru ocupare a unor funcții vacante de execuție prin  încadrare directă din sursă externă a persoanelor cu studii corespunzătoare cerinţelor postului şi care îndeplinesc condiţiile legale, concurs care va avea loc în data de 23 ianuarie 2021.

Ulterior, se vor demara proceduri interne în vederea ocupării prin mutare (din sursă internă) a lucrătorilor care îndeplinesc condițiile din fișa postului pentru ocuparea pozițiilor rămase neocupate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *