Skip to content
Sibiu Știri locale

Sibiu: Datornicii la utilităţi din Făgăraş riscă să rămână fără apă caldă

Facebook

Restanţierii din Făgăraş sunt somaţi de compania APĂ CANAL SIBIU SA că vor rămâne fără apă caldă dacă nu-şi achită datoriile către furnizor, care susţine într-un comunicat că, încă de la data declanşării pandemiei, a luat toate măsurile pentru a asigura continuitatea furnizării serviciului cu respectarea parametrilor de calitate stipulaţi în legislaţia în vigoare.

Perioada de pandemie s-a reflectat însă şi în modul de încasare a creanţelor de la utilizatori având în vedere şi limitările legale, astfel pe anul 2020 societatea Apă Canal Sibiu SA-Sucursala Exploatare Făgăraș înregistrează un debit cuprinzând facturi mai vechi de 45 de zile în sumă de 1.947.345,61 RON, procentul de recuperare fiind de:
– 90% de la asociațiile de proprietari sau locatari
-6% de la persoane fizice
-4% agenți economici.

După cum scrie fagarasultau.ro, factura de apă și de canalizare constituie titlu executoriu şi trebuie plătită în termenul de scadență de 15 zile de la data emiterii. În cazul neachitării facturilor de apă și canalizare în termen de 30 de zile de la data scadenței se percep majorări de întârziere, legea reglementând dreptul operatorului de apă-canal de a executa silit debitorii rău-platnici şi de a sista furnizarea serviciului prestat în caz de neplată.

Utilizatorii sunt rugaţi să îşi îndeplinească obligaţiile contractuale de plată a facturilor emise de operatorul regional pentru a se putea asigura furnizarea continuă şi în siguranţă a acestui serviciu şi pentru a evita măsurile de executare silită sau chiar sistarea furnizării serviciului prestat în caz de neplată.

Plata se face cu respectarea măsurilor de combatere a răspândirii COVID 19 după cum urmează [email protected] accesarea site-ului Apă Canal Sibiu SA – www apacansb.ro secț[email protected] client
În numerar sau cu cardul la casieria Făgăraș
– str. Doamna Stanca nr. 5 program (luni: 08,00 – 15,00; marți, miercuri, joi: 08,00 – 17,00; vineri: 08,00 – 14,00), accesul se face cu mască şi sunt asigurate materiale de dezinfectare a mâinilor
– unități bancare BCR, BRD și Banca Transilvania;
– alți furnizori de servicii de încasare facturi: PayPoint, Serviciul Un-Doi Centru de plăți și Poșta Română;
Debit direct la:@BCR, BRD, CEC Bank și Raiffeisen Bank;
Transfer bancar, plăți cu cardul, internet banking, bancomate multifuncționale prin băncile BCR,
BRD și Banca Transilvania, se arată într-un comunicat transmis presei și semnat de inginer șef Sucursala Făgăraș a societății Apă Canal Sibiu, Cristina Brenesu-Radoiu.

1 comentariu la “Sibiu: Datornicii la utilităţi din Făgăraş riscă să rămână fără apă caldă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *