Skip to content
Sibiu Știri locale

Sibiu: La două teste, unul e pozitiv. DSP – Se testează destul de bine. Este cât ar trebui pentru județ

Inquam Photos/Octav Ganea

În ultimele 14 zile, rata de pozitivare a testelor pentru SARS CoV – 2 a fost de 47,52%. La aproximativ două teste realizate, unul a fost pozitiv, însă chiar și aceste condiții conducerea Direcției de Sănătate Publică Sibiu (DSP) susține că cele maxim 600 de teste, câte ar trebui să se facă zilnic, sunt suficiente. ”În Sibiu avem două centre. La Spitalul Clinic Județean se prelucrează un total de 400 de teste, iar la pediatrie 230 de teste zilnice. Sunt, de asemenea, și alte laboratoare care recoltează probe, dar care sunt trimise la alte laboratoare, din alte județe. Se testează destul de bine. Este cât ar trebui pentru județul Sibiu”, a declarat Gabriel Budescu (foto), directorul DSP Sibiu, astăzi, în cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență, potrivit turnulsfatului.ro.

Duminică, 214 sibieni au fost depistați pozitivi în urma testării cu SARS CoV – 2, însă în condițiile în care s-au realizat doar 299 de teste. Din aceste date reiese că rata de teste pozitive este de 71,57%. Budescu spune, din nou, că este normal. ”După cum știți, duminica nu se lucrează la laboratorul de la Spitalul de Pediatrie. Întotdeauna luni am avut un număr mai mic de rezultate”, a  explicat doctorul.

De ce se moare în Sibiu de coronavirus: Speranța de viață e ridicată

Conforma statisticilor, media deceselor de coronavirus pe șapte zile, raportat la un milion de locuitori, dă Sibiul cu mult peste media națională. În primele opt zile din luna noiembrie, în județ au decedat 46 de persoane, în urma infecției cu noul coronavirus. Explicația directorului DSP e simplă: speranța de viață în județ e mai ridicată decât în alte zone ale țării, iar de COVID mor de regulă persoanele vârstnice. ”În județ, speranța de viață e ridicată. În plus, mulți pacienți care au decedat erau persoane cu vârsta înaintată sau au provenit din rândul centrelor rezidențiale”, spune Budescu, referindu-se la numeroasele decese care au survenit în centrele de îngrijire a persoanelor în vârstă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *