Skip to content
Sibiu Știri locale

Sibiu: Peste 50% dintre cadrele didactice refuză vaccinarea împotriva Covid-19

Inquam Photos / George Calin

Peste 50% dintre cadrele didactice din județ au spus că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva virusului SARS CoV-2, potrivit unei centralizări făcute de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, până astăzi, la ora 15.00.

Procentul rămâne peste 50% și la personalul nedidactic. În ceea de privește personalul auxiliar, aici procentul celor care nu doresc să se vaccineze împotriva Covid-19 este sub 50%. Centralizarea urmează să ajungă la Ministerul Educației, potrivit turnulsfatului.ro.

Până în data de 15 ianuarie toate inspectoratele școlare din țară trebuie să trimită către Ministerul Educației o situație a angajaților din învățământ care doresc să se vaccineze.

Astfel, potrivit datelor primite de la IȘJ, în județul Sibiu, din totalul de 6.345 de persoane angajate în învățământ și-au exprimat dorința de a se vaccina un număr de 3.059 persoane  (48.21%).

Din acest total, 4.654 sunt cadre didactice de predare (profesori și învățători), iar dintre aceștia 2.291 (49,22) și-au exprimat dorința de a se vaccina.

531 de persoane fac parte din personalul auxiliar (secretar, bibliotecar, contabil etc). Din aceștia 286 de persoane și-au exprimat acordul pentru vaccin. (53,86%)

Totodată, 1.160 de persoane fac parte din personalul nedidactic (portari, îngrijitori, oameni de serviciu etc). Dintre aceștia 482 de persoane au spus că se vor vaccina împotriva SARS CoV-2. (41,55%)

Personalul din unitățile de învățământ și creșe fac parte din cea de-a doua fază de vaccinare care ar trebui să înceapă în data de 15 ianuarie.

Ministrul Educației a anunțat faptul că a trimis o adresă tuturor inspectoratelor şcolare judeţene, pentru a realiza o situaţie a angajaţilor din învățământ care doresc să se vaccineze. Centralizarea făcută de inspectorate trebuie trimisă până în data de 15 ianuarie și este unul din factorii luați în calcul pentru redeschiderea școlilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *