Skip to content
Sibiu Știri locale

Sibiu: Spitalul Judeţean creşte capacitatea de tratare a pacienţilor cu forme grave de coronavirus cu 10 paturi de ATI

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Spitalul Judeţean Sibiu creşte capacitatea de tratare a pacienţilor cu forme grave de coronavirus cu 10 paturi de ATI. Judeţul Sibiu rămâne cu cea mai mare incidenţă din ţară, 7,63, chiar dacă cifrele au scăzut constant în ultima săptămână.

SCJU a primit azi avizul pentru creşterea capacităţii de preluare a pacienţilor cu forme grave şi foarte grave ale infecţiei cu SarsCov-2, prin suplimentarea capacităţii ATI cu un număr de 10 paturi.

" "

Acestea au intrat în circuitul ATI destinat pacienţilor COVID 19 pozitiv începând de azi, 26 noiembrie. Cele 10 paturi sunt amplasate în construcţia modulară nr. 1, destinată pacienţilor COVID 19, cu avizul epidemiologic temporar, pe perioada stării de alertă, al DSP Sibiu. 

În momentul de faţă, numărul total al paturilor ATI de la SCJU Sibiu pentru pacienţii COVID 19 este de 22”, a transmis, joi, Consiliul Judeţean Sibiu, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că aceasta este o primă etapă a procesului de suplimentare a capacităţii ATI.

Judeţul Sibiu are în continuare cea mai mare rată de infectare din ţară, 7,63, chiar dacă cifrele au scăzut constant în ultima săptămână. Maximul a fost 9,06 cazuri la mia de locuitori.

Municipiul Sibiu este în carantină din 16 noiembrie şi, cel mai probabil, măsura se va prelungi încă 2 săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *