Skip to content
Sibiu Știri locale

Sibiu: Spitalul Județean creşte capacitatea de tratare şi internare în zonele non-Covid

Facebook/Spitalul Judetean Sibiu

Spitalul Judeţean Sibiu anunţă că a crescut capacitatea de tratare şi internare în zonele non-Covid, chiar dacă păstrează 66 de paturi pentru pacienţii cu coronavirus, dintre care 10 la ATI.

”Pentru a răspunde cât mai eficient nevoilor pacienţilor, iar cetăţenii judeţului să beneficieze de servicii medicale prompte Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu creşte capacitatea de internare şi tratare în zonele non-Covid”, a transmis spitalul, într-un comunicat de presă.

În acest sens a fost avizată:

creşterea numărului de paturi „verzi” de la 736 la 798

scăderea numărului total de paturi Covid la 66.

Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, cele mai importante modificări sunt următoarele:

Compartimentul Clinic Oftalmologie redevine integral verde, având un număr de 14 paturi;

Secţia Clinică Chirurgie Plastică, microchirurgie reconstructivă este relocată în structura modulară I a SCJU Sibiu (modularul mic) – 10 paturi;

În Secţia Secţia Clinică Boli Infecţioase sunt disponibile 10 paturi ”verzi”, cu circuit separat faţă de zona Covid;

Numărul de paturi din Secţia Clinică Chirurgie Generală I creşte de la 29 la 35 iar numărul de paturi din Secţia Clinică Chirurgie Generală II creşte de la 27 la 38;

Spitalul va continua să interneze pacienţi infectaţi cu SARS-CoV2, pentru care sunt disponibile 66 paturi dintre care 10 pe Secţia ATI.

”Recomandăm sibienilor să fie în continuare prudenţi şi să aplice, la nivel individual, minimele măsuri de siguranţă, pentru a se proteja pe sine şi pe cei din jur şi pentru a limita riscurile de infectare”, au transmis oficialii Spitalului Judeţean Sibiu, informează news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *