Skip to content
Sibiu Știri locale

Sibiu: Un milion de lei pentru extinderea secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic de Pediatrie

pediatriesibiu.ro

Copiii care suferă de COVID-19 vor avea şi mai multe locuri în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, după ce Primăria a investit aproape un milion de lei în achiziţia a 12 containere în care vor fi amenajate cabinete medicale, o sală de aşteptare şi una de explorări imagistice.

În curtea secţiei de Boli Infecţioase de pe strada Transilvaniei s-au amplasat 12 containere pentru triajul copiilor cu diverse boli infecţioase, care trebuie izolaţi încă de la prezentarea la consultaţie. Achiziţia containerelor a fost asigurată de Primăria Sibiu, investiţia ridicându-se la o valoare de 950.000 de lei. În aceste containere vor fi amenajate patru cabinete de consultaţii, o sală de explorări imagistice, o sală de aşteptare şi două grupuri sanitare.

În prezent se lucrează la racordarea acestora la sistemul de încălzire al clădirii secţiei şi la racordarea la sistemul de electricitate. Aceste ultime lucrări se vor încheia în data de 15 decembrie, când se va amplasa şi mobilierul necesar şi se vor putea pune în funcţiune„, se precizează în comunicatul Primăriei Sibiu.

Potrivit sursei citate, Secţia de Boli Infecţioase pentru copii a fost dotată cu o fabrică proprie de oxigen şi s-a amenajat în clădire un salon de terapie intensivă. „După toate aceste lucrări şi extinderi, la finalul anului, secţia care tratează cazuri de COVID pediatrice se va putea muta înapoi în spaţiul de pe strada Transilvaniei, aceasta fiind relocată în luna aprilie 2020 pe str. Pompeiu Onofreiu unde existau deja o fabrică de oxigen, un laborator de radiologie şi mai multe paturi pentru tratarea acestor cazuri, inclusiv 6 paturi pentru terapie intensivă„, se mai arată în comunicatul Primăriei Sibiu.

Potrivit Agerpres, de la începutul pandemiei şi până în prezent, 577 de copii au fost diagnosticaţi în judeţul Sibiu cu COVID-19, potrivit Prefecturii Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *