Skip to content
Societate

Sibiul, din nou pe lista celor mai bune destinaţii turistice europene în 2021, alături de Roma, Viena şi Paris

Oraşul Sibiu a fost nominalizat pentru al doilea an consecutiv pe lista celor mai bune 20 de destinaţii turistice europene de către Asociaţia European Best Destinations, anunţă municipalitatea.

Reprezentanţii primăriei au înscris oraşul în competiţie cu scopul de a menţine oraşul în atenţia turiştilor, printr-o promovare constantă.

" "

Apariţia vaccinului anti-COVID ne dă speranţa că, în curând, mobilitatea locuitorilor, inclusiv în scopuri turistice, se va relua. Din acest motiv, trebuie să ne pregătim pentru a reporni turismul în Sibiu, grav afectat de restricţiile necesare pentru protecţia cetăţenilor. Anul acesta, în prezentarea oraşului pe site-ul European Best Destinations, am pus accent pe activităţi prin care turiştii pot respecta distanţarea şi se pot simţi în siguranţă. Am scos în evidenţă centrul istoric, modalităţile de petrecere a timpului în aer liber, gastronomia regiunii şi drumeţiile în zonă, Sibiul urmând să fie anul acesta capitala europeană a drumeţiei şi gazdă a celui mai mare forum pe această temă – Eurorando”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Printre oraşele şi regiunile selectate alături de Sibiu în această competiţie se află Viena, Paris, Roma, Florenţa, Ghent (Belgia), Lofoten (Norvegia), Cornwall (Marea Britanie), Dordogne (Franţa), Cappadocia (Turcia), Kotor (Muntenegru), Soca (Slovenia), Braga (Portugalia), Tubingen (Germania), Insulele Canare (Spania, Capri (Italia) şi Kefalonia (Grecia).

La ediţia din 2020, Sibiul s-a clasat pe locul 6, cu 30.178 de voturi exprimate. Pe primele locuri s-au situat oraşele Colmar (Franţa), Atena (Grecia), Tbilisi (Georgia), Viena (Austria) şi Cascais (Portugalia).

Competiția se desfășoară în perioada 20 ianuarie – 10 februarie, iar stabilirea clasamentului celor 20 de oraşe turistice de top se va face în funcţie de numărul de voturi primit de fiecare oraş participant.

Votul se acordă pe platforma www.vote.ebdest.in, putându-se vota o dată la 24 de ore de pe acelaşi IP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *