Skip to content
Coronavirus

Siegfried Mureşan cere ”solidaritate prin măsuri concrete”, în dezbaterea din PE privind măsurile anti-coronavirus în Europa

psnews.ro

Deputatul european Siegfried Mureşan (PPE / PNL), vicepreşedintele Grupului PPE din Parlamentul European (PE), a făcut apel joi la „solidaritate prin măsuri concrete”, în discursul susţinut în cadrul dezbaterii din PE privind măsurile anti-coronavirus în Europa, informează un comunicat de presă, citat de agerpres.

Răspunsul la această criză este solidaritatea. Întrebarea importantă este: cum putem obţine solidaritate în această criză. Iar răspunsul meu este că putem obţine solidaritate prin măsuri concrete. Dacă cetăţenii europeni, dacă ţările europene văd că avem idei concrete la nivel european, idei care să-i ajute, atunci ne vor urma, apoi ţările şi locuitorii Europei vor rămâne uniţi”, a spus Siegfried Mureşan.

El a reiterat că grupul Partidului Popular European a decis să nu depună niciun amendament la propunerile Comisiei Europene privind combaterea pandemiei COVID-19 şi să susţină votarea lor integrală, în plenul Parlamentului European, în procedură de urgenţă, precum şi să respingă orice amendament venit din partea altor grupuri politice care ar fi necesitat negocieri şi ar fi dus la intrarea în vigoare întârziată a măsurilor.

PPE cere mobilizarea a încă 4,1 miliarde de euro în bugetul Uniunii Europene pentru lupta împotriva pandemiei, a subliniat Mureşan.

„Mai sunt încă peste 4,1 miliarde de euro neutilizate din bugetul Uniunii Europene pentru acest an şi fac un apel la Comisia Europeană să mobilizeze aceste resurse, resurse noi, resurse proaspete, în lupta împotriva coronavirusului. Le putem aloca pentru a finanţa cercetarea, pentru a găsi un vaccin împotriva coronavirusului. Putem să le alocăm pentru a achiziţiona echipamente medicale. Le putem aloca pentru a ajuta pe cei aflaţi în nevoie, pentru a ajuta întreprinderile mici şi mijlocii”, a arătat eurodeputatul român.

El a atenţionat totodată că bugetul Uniunii Europene pentru următorii 7 ani va trebui să conţină o rezervă consistentă pentru crize asemănătoare în viitor, „pentru că, în următorii 7 ani, ne vom confrunta din nou cu crize pe care nu le putem anticipa astăzi, la fel cum nu am putut anticipa acest virus”.

„Europa înseamnă să călătorim, Europa înseamnă să ne întâlnim cu oamenii, Europa înseamnă să vizităm ţări noi, Europa înseamnă să învăţăm, Europa înseamnă să-i ascultăm pe ceilalţi, Europa înseamnă să ne dăm mâna, să ne îmbrăţişăm. Pentru a ne putea întoarce la asta cât mai repede posibil trebuie ca acum să nu mai facem toate aceste lucruri pentru o perioadă limitată de timp, de asemenea, din respect pentru personalul medical care gestionează această criză„, a menţionat Siegfried Mureşan.

Parlamentul European organizează joi o sesiune plenară extraordinară consacrată aprobării măsurilor urgente de combatere a pandemiei COVID-19 în Uniunea Europeană, PE luând măsuri pentru ca eurodeputaţii să poată participa la sesiunea plenară şi de la distanţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *