Siegfried Mureşan: Cerem o distribuţie cât mai echitabilă între ţările membre a fondurilor europene pentru agricultură

Sursa: captură video

Europarlamentarul PNL şi vicepreşedintele Partidului Popular European Siegfried Mureşan a precizat că, în manifestul electoral votat la Congresul PPE, este cerută o distribuţie cât mai echitabilă între ţările membre a fondurilor europene pentru agricultură.

„Noi, Partidul Popular European şi Partidul Naţional Liberal, suntem principalii susţinători ai fermierilor la nivel european. Suntem singura familie politică ce apără cu adevărat interesele agricultorilor în Europa şi vom continua să facem acest lucru şi în următorii 5 ani. În manifestul electoral al Partidului Popular European, votat aseară în unanimitate la Congresul PPE de la Bucureşti şi care va sta la baza programului nostru politic pentru următorii 5 ani, cerem o finanţare adecvată a agriculturii europene, dar şi o distribuire echitabilă a fondurilor europene din Politica Agricolă Comună, atât între statele membre, cât şi în interiorul lor”, a declarat Siegfried Mureşan, potrivit unui comunicat de presă.

„Vrem să creştem investiţiile în mediul rural astfel încât nivelul de trai de la sate să fie la fel ca la oraşe, iar tinerii fermieri să nu mai dorească să migreze spre mediul urban” a adăugat liberalul.

„Nu în ultimul rând, vrem să ne asigurăm că alocăm suficiente pentru a sprijini fermierii în tranziţia spre o economie cu emisii reduse de carbon”, a conchis Mureşan.

Europarlamentarul PNL  şi vicepreşedintele Partidului Popular European Siegfried Mureşan a prrecizat că, în manifestul electoral al Partidului Popular European care a fost votat miercuri aseară la Congresul PPE de la Bucureşti şi care va sta la baza programului nostru politic pentru următorii cinci ani, „propunem să întărim regulile europene pentru a ne asigura că infrastructura strategică, cum ar fi porturile, telecomunicaţiile şi facilităţile energetice, precum şi cele mai inovatoare companii ale noastre, sunt protejate de preluări de către ţări terţe, în special China”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: