Skip to content
Europa

Siegfried Mureşan: Cerem Uniunii Europene să ia măsuri pentru a îngheţa toată averea lui Vladimir Putin

Facebook

Europarlamentarul Siegfried Mureşan anunţă că, împreună cu alţi 101 europarlamentari, a transmis o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, şi Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene, Josep Borrell, în care solicită modificarea Regimului global al UE de sancţiuni pentru drepturile omului pentru a include corupţia.

Cerem Uniunii Europene să ia măsuri pentru a îngheţa TOATĂ averea lui Vladimir Putin. Una dintre cele mai eficiente metode de a sancţiona războiul declanşat de Kremlin împotriva Ucrainei este ca Uniunea Europeană să atace averea lui Vladimir Putin. Dictatorul de la Kremlin nu îşi ţine, însă, averea pe numele său, ci pe numele altor apropiaţi, mandatari şi împuterniciţi, în bănci din vestul Europei„, susţine Siegfried Mureşan.

El arată că a transmis o scrisoare, alături de alţi 101 europarlamentari, preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, şi Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene, Josep Borrell, în care se cere modificarea Regimului global al UE de sancţiuni pentru drepturile omului (Legea Magnitsky) astfel încât să fie blocate mai uşor activele controlate de Vladimir Putin.

În prezent, acest regim nu permite sancţionarea indivizilor implicaţi în corupţia la nivel european. Pentru a putea îngheţa activele mandatarilor lui Putin, Uniunea Europeană trebuie să adopte o dispoziţie care să includă corupţia în regimul de sancţiuni. Legislaţiile din Statele Unite, Canada, Marea Britanie şi Australia includ toate corupţia în regimurile lor de sancţiuni pentru drepturile omului”, explică Mureşan, potrivit News.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *