Skip to content
Video

Siegfried Mureșan, detalii de culise despre transferul la PNL: Un divorț, mai puțin plăcut decât o căsătorie! EXCLUSIV

Ultima ediție a interviurilor video PSnews.ro l-a avut ca invitat pe eurodeputatul Siegfried Mureşan (PNL, PPE).

În acest context, purtătorul de cuvânt al PPE a vorbit despre transferul său de la partidul condus de Traian Băsescu (PMP), la partidul condus de Ludovic Orban (PNL).

”Adevărul este următorul: eu, de când am devenit membru al PMP și pe întreaga durată a mandatului meu în Parlamentul European, am fost deschis, transparent în relația cu partidul. În tot ceea ce a privit activitatea mea politică, atât în țară, cât și în Parlamentul European, cred că nu au existat motive de repoșuri, nici de o parte, nici de cealaltă parte. Sigur că mereu în viață un divorț este mai puțin plăcut decât o căsătorie, dar chiar și după un divorț poți spune că nu are sens să aruncăm cu farfurii unul după celălalt. Eu mi-am explicat decizia. Am explicat că am luat această decizie din următorul motiv: consider că România se află la un moment de cotitură și putem discuta despre erorile actualei guvernări și consider că pentru a veni cu o alternativă la actuala guvernare este esențial ca principalul partid de opoziție din România, PNL, să fie cât mai puternic și tocmai de aceea, pentru a-mi continua programele pe termen lung și pentru a pune și mai multă valoare la ceea ce am realizat până acum, cred că locul cel mai potrivit pentru mine este PNL, am explicat acest lucru.

Eu sunt în acest moment purtător de cuvânt al PPE. PNL este principalul partid de opoziție, este principalul partid de dreapta din România și principalul partid membru al PPE din România. Alăturarea mea în PNL înseamnă că îmi voi continua activitatea nu doar în aceeași familie politică, ci în cel mai mare partid din aceeași familie politică. Rămânerea în aceeași familie politică pentru mine era evident foarte importantă fiindcă doar așa poți fi sigur că vei milita în continuare exact pentru lucrurile pentru care a militat până acum, convinegrile mele, evident, nu se schimbă”, a declarat Siegfried Mureşan.

Eu m-am alăturat PNL pe 7 mai în urma unei perioade de discuții între președintele Orban și mine

Chestionat dacă înainte de a lua această decizie a purtat o discuție și cu fostul președinte Traian Băsescu, purtătorul de cuvânt al PPE a replicat:

Răspunsul este da. Am avut o discuție fiindcă așa am considerat că este corect, ca domnia sa să afle de la mine, iar ceea ce președintele Traian Băsescu și cu mine am discutat între 4 ochi va rămâne între 4 ochi, ceea ce discuți cu un președinte între 4 ochi, este corect să rămână așa.

Eu m-am alăturat PNL pe 7 mai în urma unei perioade de discuții între președintele Orban și mine. Purtătorul de cuvânt al PPE discută cu toate partidele membre ale PPE din toate statele membre ale UE. Ca să fim foarte clar înțeleși: de când a fost aleasă această nouă conducere a PNL s-a văzut clar un interes major al președintelui Orban pentru teme europene. Văd o preocupare într-adevăr serioasă la președintele Orban pe teme europene, întâlniri la Berlin, Bruxelles, vizite pline de consistență și discuții pe teme importante, acre ar trebui să fie o preocupare majoră pentru Guvern și din păcate nu sunt. De aceea, un dialog pe teme europene, între conducerea PNL și mine, a existat în ultima perioadă și este firesc să fie așa”.

Secvența este disponibilă de la început și până la momentul 6:10

1 comentariu la “Siegfried Mureșan, detalii de culise despre transferul la PNL: Un divorț, mai puțin plăcut decât o căsătorie! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *