Skip to content
Alegeri Europa

Siegfried Mureșan dezvăluie tactica PNL în campania pentru europarlamentare: Vom spune oamenilor lucrurile acestea!

România se apropie de 4 teste politice esențiale pentru parcursul ei democratic și european. Concret, 2019 și 2020 vor fi 2 ani marcați de alegerile europarlamentare, prezidențiale, locale și parlamentare. Alegerile europarlamentare vor fi vitale pentru țara noastră din 2 puncte de vedere: în primul rând, la nivel macro rezultatul alegerilor va fi important în lupta cu mișcările iliberale, populiste și extremiste la nivel european, iar în al doilea rând, de luat în seamă este capacitatea fiecărui partid din România de a reprezenta la modul real interesele țării noastre în plan european.

În acest context, redacția PSNews.ro a luat legătura cu europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan. Concret, întrebat care usnt planurile PNL pentru alegerile europarlamentare, eurodeputatul a transmis că în aceste momente se definitivează lisa de candidați. Mai mult, Siegfried Mureșan a subliniat 2 paliere pe care PNL se va concentra în campania pentru alegerile europarlamentare:

1. PNL face parte din PPE, cel mai mare grup politic la nivel european, iar astfel liberalii vor putea reprezenta mult mai eficient interesele României.

2. PNL are o relație foarte bună cu Manfred Weber, candidatul PPE pentru președinția Comisiei Europene în timp ce PSD sau ALDE au probleme cu Franz Timmermans, propunerea S&D pentru șefia Comisiei Europene, și Guy Verhofstadt, liderul ALDE Europa.

„Acum ne aflăm în etapa în care definitivăm lista de candidați, iar apoi o vom prezenta evident publicului. După care, ne vom finaliza programul electoral pentru alegerile europarlamentare, ne vom finaliza strategia. Pe toată durata acestei prime jumătăți de an vom avea evenimente publice, întâlniri cu factori de decizie de la nivel european prezenți în România. Vom mai spune un lucru foarte important oamenilor pe durata acestei campanii: europarlamentarii PNL vor merge după alegeri în grupul PPE. Acesta este cel mai mare grup politic din Parlamentul European. Ca atare, dacă faci parte din cel mai mare grup politic șansele ca propunerile tale să obțină majoritate și să devină realitate sunt mult mai mari. Am cerut fonduri pentru ajutorarea fermierilor afectați de pestă porcină africană în România și am obținut sprijinul grupului PPE apoi am obținut majoritatea în Parlamentul European, al Comisiei Europene și al tuturor statelor membre. Acesta este doar un exemplu cum europarlamentarii PNL sunt credibili și aparțin celei mai mari familii politice, iar astfel vom putea obține ceva pentru România. Europarlamentarii PSD sunt izolați în familia lor politică, iar ALDE este deja pe făraș în grupul său politic. Vedem cum adesea liderul ALDE, Guy Verhofstadt, transmite celor de la ALDE România să respecte valorile europene. Este clar că capacitatea PSD-ALDE de a influența deciziile propriilor lor familii politice este foarte mică. PSD mai este membru al S&D datorită slăbiciunii socialiștilor europeni. În toate sondajele pe care eu le-am văzut la nivel european. Socialiștii europeni sunt bătuți măr de PPE și au nevoie din cauza acestei slăbiciuni de 10 mâini ridicate din România. Acesta este motivul pentru care socialiștii europeni acceptă în rândurile lor PSD-ul. De asemenea, noile partide nu sunt afiliate niciunei familii politice europene. Când ești neafiliat nu poți influența deciziile Uniunii Europene în folosul României

Mai vreau să menționez că noi vom spune oamenilor următorul lucru: un vot dat PNL înseamnă că trimiți în Parlamentul European europarlamentari care să reprezinte interesul României. Noi vom spune oamenilor ce vom face cu acel vot, pe cine vom pune președinte al Comisiei Europene fiindcă acesta ia decizii cu impact major pentru oameni. Vom spune oamenilor că familia noastră politică, PPE, l-a ales printr-un vot deschis, democratic și transparent la Congresul Popularilor Europeni de la Helsinki din luna noiembrie pe Manfred Weber, candidatul PPE pentru poziția de președinte al Comisiei Europene. Noi îl vom prezenta pe perioada acestei campanii electorale, va veni în România și vom spune oamenilor foarte corect că un vot acordat către PNL îl va face pe Manfred Weber președintele Comisiei Europene. PSD-ul ce va spune oamenilor? Că candidatul socialiștilor europeni este Franz Timmermans cu care PSD este la cuțite pentru că li se cere să respecte statul de drept. Este clar că PSD nu va face campanie lui Franz Timmermans, iar dacă acesta va juca un rol în Europa în următorii 5 ani nu va ține cont deloc de pozițiile PSD. Celelalte partide care nu au nicio familie politică vor fi pe stilul „dați-ne un vot, dar nu vă spunem pentru ce și poate vă prezentăm candidatul nostru după ce ne-ați acordat votul”. Nu este corect și nu este democratic. Trebuie să le spui oamenilor înaintea alegerilor într-un mod democratic și transparent ce dorești să faci pentru ei”, a declarat Siegfried Mureșan în exclusivitate pentru PSNews.ro.

1 comentariu la “Siegfried Mureșan dezvăluie tactica PNL în campania pentru europarlamentare: Vom spune oamenilor lucrurile acestea!

  1. Vorbe…..vorbe…vorbe. Concret, ce inseamna „in folosul Romaniei” ? De exemplu, daca tot fac parte din cea mai mare familie politica europeana, a popularilor, de ce nu fac ACUM ceva concret !? De exemplu sa sustina si sa obtina, cu sprijinul marii familiei europene a popularilor, intrarea Romanieiin Shengen !!!! ACUM, nu in viitorul mandat. Chiar daca la putere in tara sunt altii…..si atunci sa spuna romanilor, votati-ne pe noi, vedeti, noi am obtinut ACUM intrarea in Shengen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *