Siegfried Mureşan: Eu nu urmăresc pe doamna Şoşoacă şi mă simt foarte, foarte bine

Diana Șoșoacă
Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Europarlamentarul Siegfried Mureşan (PNL) a declarat că nu o urmăreşte pe Diana Şoşoacă, preşedinta SOS România, şi a precizat, întrebat fiind ce ar putea face aceasta dacă ar ajunge eurodeputat, că, pentru a obţine ceva pentru România, în Parlamentul European, este necesar sprijinul a cel puţin jumătate dintre europarlamentari.

Întrebat la emisiunea Insider Politic de la Prima Tv ce poate face Diana Şoşoacă sau un europarlamentar suveranist care ar ajunge în PE, Mureşan a explicat că acesta nu poate face nimic fără sprijinul colegilor săi, sprijin care e greu de obţinut.

”Nimic. Deci, în primul rând, vă spun că eu nu urmăresc pe doamna Şoşoacă şi mă simt foarte, foarte bine şi nu înţeleg de ce cineva ar urmări scandalul pe care îl face. În Parlamentul European, ca să poţi obţine ceva pentru România, trebuie să ai sprijinul a cel puţin jumătate din europarlamentari. Dacă mergi acolo şi spui: le pun tuturor masa în cap, vreau o decizie care e bună pentru ţara mea, dar rea pentru toţi ceilalţi, vei avea sprijinul a cel mult 10-20 de parlamentari din ţara ta, dar vă garantez că vei avea imediat împotriva ta peste 650 din 700 de parlamentari, cărora când le spui: vreau bine pentru România, dar vreau să stric cu Uniunea Europeană şi vreau pentru ţările voastre toţi vor spune: mulţumim, doamnă, nu”, a declarat Mureşan.

Totuşi, pentru a avea succes este necesar să cunoşti situaţia statelor membre UE, a precizat Mureşan.

”Pentru a avea succes în Parlamentul European trebuie să cunoşti situaţia din toate statele membre ale Uniunii Europene. Eu când negociez în Parlamentul European şi doresc să obţin ceva pentru România, fie că e pe fonduri europene, fie ceva pentru Republica Moldova, trebuie să cunosc situaţia din celelalte ţări, să ştiu care sunt concesiile pe care trebuie să le fac colegilor din celelalte ţări pentru a obţine ceea ce e important pentru mine. A spune: sunt împotriva voastră, a tuturor, e clar pentru fiecare că nu te duce la obţinerea unei majorităţi şi nu poţi să obţii nimic pentru ţara ta, mai ales la alegerile europarlamentare, un vot dat celor care vor să distrugă, celor care sunt anti-europeni, este un vot pierdut. Ei nu vor putea face, nu vor obţine nimic pentru România în Parlamentul European”, a mai spus Siegfried Mureşan.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL