Siegfried Mureşan îl avertizează pe premierul spaniol că Europa nu va accepta un atac asupra valorilor europene

Siegfried Mureşan
Sursa foto: Facebook / Siegfried Mureşan

Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, l-a avertizat duminică noapte pe şeful guvernului spaniol Pedro Sanchez că „Europa nu va accepta un atac asupra valorilor europene care vine din partea guvernului” de la Madrid, într-un mesaj postat pe platforma X.

„Un guvern ar trebui să protejeze statul de drept, nu să-l atace. Mâine (luni – n.r.) îi voi spune lui Pedro #Sanchez că Europa nu va accepta un atac asupra valorilor europene care vine din partea guvernului său”, a scris Mureşan pe X, adăugând: „Acum trei zile am apărat statul de drept din Spania în Parlamentul European, acum (o vom face) în Barcelona”.

Agenţia de presă EFE relatează că Siegfried Mureşan a postat mesajul după sosirea sa în Spania, unde participă luni la reuniunea pe care PPE o organizează în Barcelona.

Reuniunea PPE are loc în plină dezbatere în Spania privind legea amnistiei activiştilor catalani.

La reuniunea PPE de la Barcelona sunt aşteptate intervenţii ale miniştrilor de externe din Italia şi Bulgaria, precum şi ale preşedintelui grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, şi ale liderului Partidului Popular (PP) din Spania, Alberto Nunez Feijoo.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: