Skip to content
Puterea Știrilor Video

Siegfried Mureșan, mesaj fără înconjur: Cu cât Europa este mai puternică, cu atât România este mai puternică

Featured Video Play Icon

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a fost invitat, luni, în emisiunea ”Puterea Știrilor”, unde a vorbit, printre altele și despre viziunea sa față de Uniunea Europeană (UE).

”UE este casa noastră, este cadrul în care România se dezvoltă și e foarte clar următorul lucru: cu cât Europa este mai puternică, cu atât România este mai puternică. Dacă mă uit la diferitele provocări din jurul UE, o Federație Rusă tot mai agresivă, război în Orientul Mijlociu, o Turcie care nu știm în ce direcție merge, Africa, un continent unde populația se dublează din 20 în 20 de  ani, e clar că niciuna dintre țările UE nu poate face față acestor provocări de una singură.

Ca atare, direcția pentru România trebuie să fie clară, cât mai multă integrare europeană. Și asta spunem și noi, PNL, în programul nostru electoral. Dorim consolidarea UE,  unitatea UE și coeziunea UE, adică statele bogate să continue să ajute statele mai puțin bogate pentru a reduce decalajul între noi. E clar că Uniunea este soluția”, a declarat Siegfried Mureșan.

Totodată, eurodeputatul a afirmat că PSD nu-și va putea îndeplini mandatul în cadrul PE.

”La marile probleme cu care ne confruntăm , oricine va spune că zidurile, gardurile și izolarea sunt soluțiile pentru Europa trăiește în secolul al XIX-lea, nu în secolul XXI. De aceea europarlamentarii PSD nu vor putea obține nimic pentru România pe plan european în următorii cinci ani, deoarece ei atacă UE de dimineață până seara, ei spun că UE dăunează României, ca atare nimeni nu-i va băga în seamă în Parlamentul European. Avem nevoie în PE de oameni credibili, să poată lua decizii de unii singuri. Eu când am fost negociator-șef al bugetului UE am avut și 18 ore de negociere fără pauză, vă dați seama că după 10-12 ore de negociere discuția se află într-un punct pe care nu-l poți anticipa”,  a mai precizat liberalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *