Skip to content
Politică

Siegfried Mureşan: Modul de desfăşurare a alegerilor prezidenţiale din Moldova va avea un impact important asupra relaţiilor cu UE

psnews.ro
" "

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a co-prezidat reuniunea Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova, în cadrul căreia a specificat faptul că modalitatea în care se vor desfășura alegerile prezidențiale din 1 noiembrie va avea un impact foarte important asupra relaţiilor bilaterale.

Alegerile libere și democratice sunt o precondiție pentru sprijinul european de orice natură; modalitatea în care se vor desfășura alegerile prezidențiale din 1 noiembrie va avea un impact important asupra relațiilor UE – Republica Moldova. Am co-prezidat ieri cea de-a opta reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova, la care au participat reprezentanți ai Parlamentului European, ai Parlamentului Republicii Moldova, dar și reprezentanți ai Comisiei Europene și al Serviciului European de Acțiune Externă”, a scris Mureşan pe pagina sa de Facebook.

" "
" "

Europarlamentarii s-au arătat îngrijoraţi în ceea ce priveşte deschiderea secţiilor de votare din afara Republicii Moldova

În contextul viitoarelor alegeri prezidențiale din Republica Moldova, europarlamentarii din mai multe grupuri politice și reprezentantul Serviciului European de Acțiune Externă și-au exprimat nemulțumirea cu privire la neregulile observate în procesul de înregistrare preliminară a cetățenilor pentru votare în străinătate. S-au arătat, de asemenea, îngrijorați cu privire la dezechilibrele în decizia Comisiei Electorale Centrale cu privire la numărul secțiilor de votare care vor fi deschise în afara țării.

Am menționat importanța integrității procesului electoral și necesitatea ca alegerile prezidențiale să se desfășoare într-un mod liber, corect și transparent. Alegerile libere și democratice sunt o precondiție pentru sprijinul european de orice natură, iar modalitatea în care se vor desfășura alegerile prezidențiale din 1 noiembrie va avea un impact important asupra relațiilor UE – Republica Moldova”, a mai scris europarlamentarul român.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *