Siegfried Mureşan: Viktor Orban nu este un model, este un perdant în serie la nivel european

Viktor Orban
Sursa foto: Orban Viktor

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a explicat, sâmbătă, că nu este îngrijorat de faptul că Ungaria, cu Viktor Orban premier, va prelua preşedinţia Uniunii Europene, deoarece Orban s-a izolat tot mai mult de Uniunea Europeană.

”Mă îngrijorează mai puţin decât în urmă cu un an de zile. În ultimul an de zile, Viktor Orban s-a izolat tot mai mult în Uniunea Europeană şi toată lumea în Uniunea Europeană efectiv este sătulă de Viktor Orban. Dacă 26 de state sunt unite, un singur stat mic, care este puternic dependent din punct de vedere economic de Uniunea Europeană, Ungaria este unul dintre statele membre ale Uniunii Europene, care e cel mai dependent din punct de vedere economic de Uniunea Europeană. Toţi investitorii din Ungaria sunt din Uniunea Europeană. Toţi producătorii mari de autoturisme germani sunt în Ungaria. Prin Ungaria trece tot tranzitul european de mărfuri. Toate mărfurile din România spre piaţa europeană trec prin Ungaria”, a declarat Siegfried Mureşan, la emisiunea Insider politic de la Prima TV.

Potrivit lui Mureşan, Viktor Orban este un populist care nu are soluţii la problemele oamenilor.

”Ca orice populist, trebuie să inventeze. Nu are soluţii la problemele oamenilor. Ce fac? Populiştii nu au soluţii la problemele oamenilor. Ca atare, trebuie să inventeze o problemă imaginară, adesea ideologică, un duşman imaginar împotriva căruia să lupte pentru a ascunde problemele reale. Ce a făcut în Ungaria, a spus, de exemplu, vreau să plafonăm preţurile la alimente. Sună bine şi aş vrea să plătim cât mai puţin pentru alimente. Dar când a spus că preţul la un anumit tip de fructe sau legume nu poate fi peste un anumit nivel, atunci producătorii din alte ţări nu au mai exportat spre Ungaria, fiindcă au spus la preţul acela nu rentează pentru noi. Şi atunci Ungaria a ajuns la penurie de alimente. Preţurile alimentelor au crescut şi Ungaria e ţara cu cea mai mare rată a inflaţiei la produse agroalimentare, la hrană. Deci, când mai auzim şi noi în spaţiul public ideea cu plafonarea sună bine, dar ce se întâmplă atunci, producătorii nu mai vin spre piaţa românească”, a spus Mureşan.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: