Skip to content
Europa

Siegfried Mureșan: PNL va influența în 2019 deciziile la nivel european în favoarea României!

Glasul Hunedoarei

Se scrie o nouă filă de istorie pentru România. În 2019 țara noastră a preluat președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, iar una din temele extrem de importante este cea reprezentată de felul în care partidele din România se raportează la negocierile cu partenerii externi în plan european.

În acest context, redacția PSNews.ro a luat legătura cu europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan. În condițiile în care PNL a avut numeroase întâlniri cu oficiali europeni în anul 2018 printre care amintim cea dintre Ludovic Orban și Angela Merkel, Siegfried Mureșan a fost întrebat legat de cum se va raporta PNL în 2019 la negocierile cu partenerii externi.

Astfel, eurodeputatul PPE a atras atenția asupra importanței anului 2019 pentru România atât din perspectiva preluării președinției rotative a Consiliului UE, cât și a faptului că vor avea loc alegerile europarlamentare în luna mai, iar astfel privirea va fi ațintită și mai mult asupra partidelor din țara noastră și a felului în care vor aborda negocierile cu oficialii europeni.

De asemenea, Siegfried Mureșan a subliniat că PNL, precum în 2018, va avea întâlniri cu partenerii europeni din PPE pe teme importante pentru Europa, iar prin negocieri se va încerca obținerea unor decizii favorabile României.

„Anul acesta este un an deosebit pentru că România deține timp de 6 luni de zile președinția rotativă a Consiliului UE și în al doilea rând pentru că vor avea loc alegerile europarlamentare în luna mai. Asta înseamnă că temele legate de Europa, legate de relațiile internaționale ale partidelor din România vor juca un rol mult mai important în opinia publică în acest an decât oricând în trecut. Chiar prin faptul că deținem președinția Consiliului UE cetățenii din România vor fi expuși la mai multe informații legate de Europa, își vor putea face mai bine propria lor opinie privind ancorarea partidelor din România în Uniunea Europeană. Această ancorare este foarte importantă deoarece deciziile care se iau la nivel european au un impact direct, major asupra cetățenilor României. Trebuie să folosim toate mijloacele pe care le avem pentru a influența aceste decizii în favoarea României și de aceea capacitatea partidelor din țara noastră de a avea relații cu Europa, de a influența deciziile la nivel european este foarte importantă

Privitor la întâlnirile PNL cu partenerii externi vă pot spune următorul lucru. Pe durata următoarelor 6 luni vom fructifica la maxim capacitatea și calitatea noastră de partid membru al PPE și anume factorul de decizie la nivel european fie că sunt miniștri, fie că sunt comisari europeni, fie că sunt europarlamentari care se vor afla în România pe durata președinției Consiliului UE. Aceștia vor avea întâlniri și cu noi, cu PNL, cu conducerea partidului, cu parlamentarii noștri, cu organizația de tineret. Vom avea astfel de întâlniri în București și în diferite orașe din provincie așa cum de pildă în luna noiembrie când comisarul european pentru buget, Günther Oettinger, a vizitat România. Conducerea PNL a avut o întâlnire separată în afară de întâlnirile oficiale pe care le-a avut Guvernul României. De asemenea, am avut un eveniment public pe tema bugetului UE cu colegii din PNL. Ceea ce vă pot spune este că liderii europeni din PPE, atunci când vor vizita România vor avea și întâlniri cu colegii din PNL și va fi vizibilă atunci apartenența noastră la popularii europeni, capacitatea de a-i asculta și de a influența decizii la nivel european în favoarea țării noastre, a declarat Siegfried Mureșan în exclusivitate pentru PSNews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *