Skip to content
Puterea Știrilor Video

Siegfried Mureșan (PNL): Victoria PSD-ului la parlamentare le-a dat dreptul să guverneze, dar nu le-a dat dreptul să ruineze țara

caleaeuropeana.ro

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a fost invitat, luni, în emisiunea ”Puterea Știrilor”, unde a vorbit, printre altele, și despre referendumul pe justiție convocat de președintele României, Klaus Iohannis, pe data de 26 mai, în aceeași zi cu alegerile europarlamentare.

Liberalul consideră că referendumul reprezintă o necesitate pentru România, de aceea el va oferi un vot pozitiv și speră ca prezența oamenilor să fie în număr cât mai mare.

”Referendumul era o necesitate și e foarte bine că președintele organizează acest referendum. Nu au scris nici unde  în programul lor de guvernare, cei de la  PSD – ALDE că vor aministie și grațiere. Vezi Doamne, toate prostiille pe care le fac de doi ani și jumătate le fac în numele legitimității obținute la alegerile parlamentare din anul 2016. Vreau să spun foarte clar, victoria lor de atunci le-a dat dreptul să guverneze, dar nu le-a dat dreptul  să ruineze țara, să afecteze negativ credibilitatea noastră pe plan internațional, care are consecințe pentru fiecare român (…) Tot ce fac ei pe justiție afectează viața de zi cu zi a oamenilor și suntem mai săraci din cauza atacurilor la justiție. E foarte bine că președintele a chemat oamenii la referendum, eu susțin acest referendum, voi participa la acest referendum, voi vota ”DA” la referendum și sper să vină cât mai mulți oameni” , a afirmat eurodeputatul.

Totodată, Siegfried Mureșan este de părere că referendumul pe justiție va fi validat.

”Cred că va fi validat, cred că oamenii vor veni la vot, după doi ani jumate în care am fost în stradă, în care am văzut că dacă nu mergem 15 minute la vot, trebuie să stăm neliniștiți doi ani jumătate cum s-a întâmplat în ultimii doi ani de zile”, a mai adăugat liberalul.

Declarațiile lui Siegfried Mureșan vin în contextul în care președintele României va convoca pe data de 26 mai, ziua alegerilor europarlamentare, un referendum pe justiție. Românii vor trebui să răspundă cu ”DA” sau ”NU” la două întrebări:

1 – Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?

2 – Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *