Siegfried Mureşan, preşedintele Delegaţiei PE pentru relaţiile cu Republica Moldova

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan, preşedintele Delegaţiei PE pentru relaţiile cu Republica Moldova, afirmă marţi că negocierile de aderare cu Republica Moldova trebuie susţinute prin creşterea asistenţei financiare din partea Uniunii Europene, el arătând că necesarul financiar poate fi folosit pentru a continua cu reformele, a întări economia şi a creşte bunăstarea oamenilor.

”Orice euro în plus alocat poate face diferenţa în Moldova”, a ţinut să precizeze Mureşan.

”Începem astăzi, în mod oficial, primele runde de negocieri interguvernamentale privind aderarea Republicii Moldova şi Ucrainei la Uniunea Europeană. Faptul că aceste negocieri au loc la doar doi ani de la acordarea statului de ţări candidate arată importanţa pe care o au Moldova şi Ucraina pentru siguranţa întregii Uniuni Europene. Ca preşedinte al Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Republica Moldova, voi continua să susţin toate eforturile autorităţilor de la Chişinău în procesul de aderare. De asemenea, voi continua să fiu şi alături de oamenii din Ucraina care, prin lupta lor pentru pace, pentru libertate şi pentru un viitor european, apără întreaga Uniune Europeană”, spune Siegfried Mureşan într-o postare pe Facebook.

El arată că, în acelaşi timp, ”în cazul Republicii Moldova, consideră că instituţiile UE trebuie să susţină negocierile de aderare prin creşterea asistenţei financiare europene”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: