Skip to content
Politică

Siegfried Mureșan, previziuni negre: Nivelul de trai al românilor va continua să scadă! EXCLUSIV

Europarlamentarul Siegfried Mureşan, cel mai recent membru al Partidului Național liberal (PNL), miercuri, într-o declarație exclusivă pentru PSnews.ro, a comentat cele mai noi date publicate de biroul european de statistică Eurostat, care arată că România a înregistrat în luna aprilie cea mai mare inflaţie anuală din Uniunea Europeană.

Concret: europarlamentarul a precizat că românii se confruntă cu cele mai mari scumpiri din Europa, iar acesta este un efect al ”măsurilor guvernelor PSD – ALDE care au irosit banii de la buget pe măsuri de încurajare a consumului individual”.

România a avut cea mai mare rată anuală a inflației din Uniunea Europeană în aprilie 2018, de 4,3%. Adică de 3 ori mai mare decât media UE, de 1,4%, potrivit datelor publicate astăzi de Eurostat. Ce înseamnă acest lucru? Că românii se confruntă cu cele mai mari scumpiri din Europa, mai mari decât în Germania, Italia, Franța și alte state în care oamenii câștigă de două – trei ori mai mult decât noi.

Sunt efectele directe ale măsurilor guvernelor PSD – ALDE care au irosit banii de la buget pe măsuri de încurajare a consumului individual, în loc să creeze condițiile necesare pentru ca oamenii să aibă salarii mai mari! Pentru asta, trebuie investiții în infrastructură, educație, cercetare pentru a atrage investitori care generează locuri de muncă stabile și bine plătite. Altfel, nivelul de trai al românilor va continua să scadă de vreme ce nu există perspective de creștere sustenabilă a salariilor oamenilor. Guvernul nu mai are bani pentru creșterile promise, în timp ce mediul privat nu poate mări salariile fără o creștere a productivității muncii. Iar productivitatea în România stagnează tot din cauza Guvernului PSD – ALDE, care a tăiat cheltuielile cu investițiile în domeniile care contează pentru investitori și care ar fi crescut productivitatea fabricilor din România, iar angajatorii ar fi avut bani de creșteri salariale.

Avem nevoie de un guvern care să folosească eficient banii de la buget și fondurile europene, care să implementeze reforme structurale astfel încât nivelul de trai al oamenilor să se îmbunătățească. Vreau un guvern care să creeze cadrul în care românii să câștige mai mult, iar investitorii să fie atrași de calificările, productivitatea și avantajele competitive din România”, a declarat Siegfried Mureșan pentru PSnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *