Skip to content
Politică

Siegfried Mureșan, PRIMA reacție după nominalizarea sa pentru funcția de comisar european

psnews.ro
" "

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, le-a mulțumit lui Klaus Iohannis și Ludovic Orban pentru nominalizarea sa pentru funcția de comisar european.

„Le mulțumesc președintelui Klaus Iohannis și prim-ministrului Ludovic Orban pentru nominalizarea mea la funcția de comisar european.
Prioritatea mea este ca România să fie reprezentată cât mai bine în Uniunea Europeană”, scrie Siegfried Mureșan.

" "
" "

Siegfried Mureșan, primul europarlamentar român desemnat negociator-șef al Parlamentului European

Liberalul Siegfried Mureșan a fost ales pe 5 iunie vicepreședinte al Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, cel mai mare grup politic din PE, cu un număr total de 179 europarlamentari.

În calitate de vicepreședinte, Siegfried Mureșan este parte a președinției Grupului PPE din Parlamentul European alături de președintele grupului și de ceilalți 9 vicepreședinți. Președinția are rolul de a conduce Grupul PPE.

Născut la Hunedoara, în 20 noiembrie 1981, Siegfried Mureșan a absolvit Academia de Studii Economice din București în 2004 și programul de master în Științe Economice și Management al Universității Humboldt din Berlin în 2006. În 2006, a primit o bursă din partea Parlamentului Germaniei și a făcut parte din programul internațional de stagii al Bundestag-ului. Ulterior, a activat timp de trei ani în această instituție drept consilier al președintelui Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului Germaniei, Gunther Krichbaum.

În 2009 s-a mutat la Bruxelles, unde a lucrat inițial în Parlamentul European. În 2011 a obținut prin concurs postul de consilier politic pentru probleme economice și sociale în cadrul Partidului Popular European. În ianuarie 2014 a devenit consilier politic principal al PPE. În mai 2014, a fost ales membru al Parlamentului European pentru un mandat de cinci ani. Apoi, în ianuarie 2015, a fost numit purtător de cuvânt al PPE.

În actuala configurație a Parlamentului European, Siegfried Mureșan este vicepreședinte al Comisiei pentru bugete și membru supleant al Comisiei pentru afaceri economice și monetare.

Este, totodată, primul europarlamentar român desemnat negociator-șef al Parlamentului European pentru bugetul anual al UE. În urma negocierilor coordonate de Mureșan, Bugetul UE 2018 a avut o alocare record de 160,1 miliarde de euro și a cuprins creșterea finanțării pentru Politica de Coeziune, pentru Programul „Erasmus+”, pentru agricultură, pentru IMM-uri și pentru Vecinătatea Estică, inclusiv Republica Moldova.
Tot în Bugetul UE 2018, europarlamentarul Siegfried Mureșan a obținut finanțarea în premieră a Programului „DiscoverEU”. Prin acest program, 30.000 de tineri de 18 ani din UE, dintre care 1.000 de tineri din România au primit un abonament gratuit de tren de 30 de zile cu care să călătorească în UE.

În calitate de europarlamentar, Mureșan a mai obținut: 3,5 milioane de euro pentru muncitorii disponibilizați de la Combinatul Mechel din Câmpia Turzii, 8,5 milioane de euro, despăgubiri în urma inundațiilor care au lovit România în 2014, 28 de milioane de euro pentru fermierii afectați de pesta porcină africană și gripa aviară, 500 de milioane de euro din Bugetul UE post-2020 pentru apărarea statului de drept în UE, 7,9 milioane de euro pentru combaterea dezinformării și a propagandei antieuropene în UE și includerea României în Fondul Monetar European.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *