Skip to content
Europa Politică

Siegfried Mureșan, primul mesaj după ce a fost ales vicepreședinte al PPE. Ce obiective și-a trasat și ce relație va avea cu Donald Tusk, „un prieten al României”

psnews.ro
" "

Siegfried Mureșan, proaspăt ales vicepreședinte al Partidului Popular European la Congresul de la Zagreb, și-a enumerat obiectivele mandatului, iar unul dintre acestea este întărirea României în Uniunea Europeană.

În mandatul meu de vicepreședinte, voi lupta în primul rând ca Partidul Popular European să fie partidul european care contribuie decisiv la întărirea României în Uniunea Europeană”, a scris, joi, Siegfried Mureșan pe pagina sa de Facebook.

" "
" "

Un alt obiectiv al eurodeputatului PNL este adoptarea cât mai rapidă a Bugetului multianual al UE post-2020, scrie b1.ro.

Un obiectiv prioritar al mandatului meu va fi Bugetul multianual al Uniunii Europene post-2020. Trebuie să adoptăm bugetul cât mai repede și trebuie să adoptăm un buget adecvat priorităților propuse. Dacă vrem să facem mai mult pentru oameni, ne trebuie și o finanțare pe măsură. Voi sprijini acest obiectiv și din Parlamentul European, unde sunt vicelider al Grupului PPE responsabil pentru buget”, a mai afirmat Siegfried Mureșan.

Noul vicepreședinte al PPE a subliniat că, din această postură, își propune să apere valorile europene în toate statele membre ale UE, după cum liberalii, spune el, au făcut-o și în România.

Vreau ca Partidul Popular European să fie în continuare partidul care rezolvă problemele oamenilor, partidul care nu se joacă cu temerile europenilor, ci care oferă soluții ce funcționează în realitate.

Consider că trebuie să apărăm valorile europene. În România, noi, Partidul Național Liberal, am câștigat alegerile europarlamentare cu steagul Uniunii Europene în mâinile noastre. Apărând valorile europene în fiecare stat membru, așa cum am făcut și în România, îi vom avea pe oameni de partea noastră”, a adăugat Mureșan.

Eurodeputatul n-a uitat nici de noua generație de europeni, afirmând că una dintre prioritățile sale este reprezentarea intereselor tinerilor.

PPE. a câștigat ultimele 4 alegeri europene. Pentru a continua să câștigăm în viitor, trebuie să evoluăm, trebuie să ținem pasul cu așteptările oamenilor, inclusiv cu noile așteptări ale tinerilor.De aceea, o altă prioritate a mea va fi să reprezint interesele noii generații.

Este datoria noastră să echipăm tinerii europeni cu acele aptitudini de care au nevoie într-o Europă unită. Cum 65% din angajatori apreciază experiența internațională a viitorilor angajați, obiectivul meu este să extindem toate acele programe care încurajează mobilitatea, precum Programul de mobilitate universitară «Erasmus»”, a mai spus vicepreședintele PPE.

Nu în ultimul rând, el a precizat că va lucra „îndeaproape” cu Donald Tusk, „un prieten al României”, proaspăt ales în fruntea PPE.

Voi lucra îndeaproape cu noul președinte al PPE, Donald Tusk. Este un prieten al României, un om politic care înțelege foarte bine așteptările poporului român de la Uniunea Europeană. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere!”, a conchis Mureșan.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *