Skip to content
Europa

Siegfried Mureșan: Prioritatea Parlamentului European, să ajutăm cetățenii R. Moldova

Siegfried Muresan Facebook

Cel mai important lucru pentru Republica Moldova îl reprezintă acum reformele – reformarea administrației publice, îmbunătățirea sistemului de educație și sănătate, întărirea statului de drept, a declarat eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan, vicepreședinte al PPE, care a punctat că prioritatea Parlamentului European este să continue să ajute cetățenii Republicii Moldova așa cum a făcut-o și până acum.

Alegerile din Republica Moldova s-au desfășurat corect, cu respectarea legislației europene și a standardelor internaționale. Republica Moldova are un Parlament nou, legitim, cu o majoritate clară, proeuropeană, care va sprijini transparent viitorul Guvern.

Prioritatea noastră, a Parlamentului European, este să continuăm să ajutăm cetățenii Republicii Moldova așa cum am făcut-o și până acum. Cel mai important lucru pentru Republica Moldova îl reprezintă acum reformele: reformarea administrației publice, îmbunătățirea sistemului de educație și sănătate, întărirea statului de drept”, a afirmat marți Siegfried Mureșan, potrivit B1TV.

 

Uniunea Europeană, a amintit oficialul,  a oferit Republicii Moldova, pentru următorii ani, un pachet de redresare economică de 600 de milioane de euro. „Este un pachet de investiții și reforme, dar, totodată, un pachet care are rolul de a întări instituțiile din Republica Moldova pentru a fi mai competitive și mai rezistente la crize.

Este gândit pe aceleași principii ca Mecanismul de Redresare și Reziliență oferit celor 27 de țări membre ale Uniunii Europene. Vom colabora strâns cu noul Guvern și cu noul Parlament din Republica Moldova pentru implementarea rapidă a acestui pachet de ajutor economic”, a mai spus Siegfried Mureșan, care marți a susținut o conferință de presă cu jurnaliști din România și din străinătate alături de președintele Comisiei pentru afaceri externe din Parlamentului European, David McAllister.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *