Skip to content
Politică

Siegfried Mureșan, replică dură pentru PSD după victoria lui Kovesi. Europarlamentarul a dezvăluit cel mai frumos moment de la audieri

Glasul Hunedoarei

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan,  a declarat, marți seară, după  ce Laura Codruța Kovesi a obținut cele mai multe voturi pentru șefia la Parchetul European, că prin acest rezultat al fostei șefe DNA, PSD-ul este învins și că Europa nu crede manipulările partidului aflat la guvernare.

”În toată procedura de selecție pentru Procurorul șef european ne-am bătut cu PSD-ul, iar astăzi i-am învins!PSD-ul a folosit toate mijloacele pentru a afecta șansele candidatului român de a ajunge primul Procuror șef european. Miniștrii PSD-ALDE au vorbit candidatul român de rău în Consiliu, iar europarlamentarii PSD-ALDE i-au pus doamnei Kovesi bețe în roate în Parlamentul European. Noi, europarlamentarii din Partidul Naţional Liberal am spus din prima zi că susținem candidatura doamnei Kovesi și ne vom bate pentru ea. Am spus ca vom convinge Grupul PPE și cat mai mulți europarlamentari din celelalte grupuri. Am spus întregii Europe despre dezinformările și manipulările PSD-ALDE. Astăzi la audierea din Parlamentul European s-a văzut foarte clar că Europa nu crede în manipulările PSD-ALDE”, a scris liberalul pe facebook.

De altfel, eurodeputatul a lăudat prestația lui Kovesi de la audieri și a precizat cel mai frumos moment din cadrul acestui eveniment, anume acela în care fosta șefă DNA a precizat că știe să vorbească atât în engleză, cât și în franceză,  deși răspunde în limba română.

”Cel mai frumos moment din cadrul audierii doamnei Kovesi a fost următorul: un europarlamentar socialist spaniol a pus o serie de întrebări tendențioase în limba spaniolă, iar la final i-a spus doamnei Kovesi: “Răspundeți în limba engleză.Doamna Kovesi ținuse discursul introductiv în engleză și răspunsese până atunci tuturor întrebărilor în limba română. A răspuns acestei întrebări într-o engleză foarte bună, iar la final a spus următorul lucru: “Am răspuns până acum în română, deoarece am avut emoții. Este o zi foarte importantă, nu doar pentru mine, ci pentru toți procurorii din România care își fac datoria. De aceea am avut emoții, dar să știți că vorbesc și engleză și vorbesc și franceză.”
Sala a aplaudat.Doamna Kovesi s-a prezentat foarte bine, a răspuns convingător și precis tuturor întrebărilor și a obținut cele mai multe voturi în această seară în Comisia de Control Bugetar.Mâine dimineață vom fi la votul din Comisia LIBE și o vom vota și acolo”, a afirmat Siegfried Mureșan.

Reamintim că Laura Codruţa Kovesi a obţinut 12 voturi în Comisia pentru Control Bugetar (CONT) din Parlamentul European, care a votat marţi seara candidatul pentru funcţia de procuror şef al Parchetului European. Pe locul doi a fost Francois Bohnert – 11 voturi, iar Andres Ritter a primit un vot.

1 comentariu la “Siegfried Mureșan, replică dură pentru PSD după victoria lui Kovesi. Europarlamentarul a dezvăluit cel mai frumos moment de la audieri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *