Siegfried Mureșan: Rusia încearcă să creeze nesiguranță în UE. Rușii vor aici, ce au acolo – instituții slabe

Facebook Siegfried Mureșan
Sursă foto: Facebook/ Siegfried Mureșan

Siegfried Mureșan a vorbit vineri seara la Digi24, despre influența pe care Rusia încearcă să o exercite în Uniunea Europeană. „Rusia știe că nimeni nu mai este atras de modelul rusesc în momentul de față. Tocmai de aceea nu mai încearcă să creeze un curent pro-rus, dar încearcă să creeze nesiguranță în ceea ce privește Uniunea Europeană”, a spus europarlamentarul PNL, care a adăugat că „rușii vor aici ce au acolo – instituții slabe, acaparate politic”.

“Rusia știe că nimeni nu mai este atras de modelul rusesc în momentul de față. Tocmai de aceea, nu mai încearcă să creeze un curent prorus, dar încearcă să creeze nesiguranță în ceea ce privește Uniunea Europeană – am spus, aseară, la Digi 24.

Rusia vrea să promoveze în Europa ce are acasă: instituții slabe, acaparate politic. Tot Rusia sprijină partidele extremiste, populiste și anti-europene din dorința de a destabiliza Europa.

Partidele extremiste nu vor obține, însă, sub nicio formă, o majoritate după alegerile europarlamentare din iunie, am mai spus aseară.

Extremiști sunt divizați, vor rămâne izolați și nu vor reuși să influențeze deciziile pe care le luăm la nivel european.

De aceea, tot forțele pro-europene vor crea o majoritate și în următorul mandat din Parlamentul European”, a scris Siegfried Mureșan pe pagina sa de Facebook.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: