Skip to content
Politică

Siegfried Mureșan: ”Sancțiunile luate până în prezent sunt insuficiente dacă nu tăiem conducta de bani către Rusia”

Siegfried Muresan Inquam Photos / Octav Ganea

97 de europarlamentari, printre care și Siegfried Mureșan (PPE), cer Uniunii Europene să impună un embargo total pe importurile de gaz și petrol din Rusia, potrivit unui comunicat. Măsura a fost respinsă până acum de țări precum Germania și Ungaria.

”Sancțiunile luate până în prezent sunt insuficiente dacă nu tăiem conducta de bani către Rusia. De aceea, am semnat o scrisoare deschisă, alături de alți 96 de membri ai Parlamentului European, în care cerem introducerea unui embargo total la importurile de gaz, petrol, dar și cărbune dinspre Federația Rusă până când Rusia va înceta războiul în Ucraina”, arată Mureșan.

Uniunea Europeană importă zilnic gaz și petrol din Federația Rusă de 600 de milioane de euro. Un tanc costă 1,5 – 3 milioane de euro, ceea ce înseamnă că regimul lui Putin poate cumpăra zilnic 200 – 400 de tancuri cu banii primiți pentru gaz și petrol de la UE, arată eurodeputatul român.

”Cererea noastră are la bază o rezoluție a Parlamentului European din aprilie 2021 care prevede clar ca UE să oprească importurile de gaz și petrol din Federația Rusă în momentul în care Rusia va ataca Ucraina. Au trecut două săptămâni de la începerea războiului și noi continuăm să plătim facturi de sute de milioane de euro către Rusia. Acest lucru trebuie să se oprească. Trebuie să introducem acest embargo, iar, în paralel, să începem deja diversificarea resurselor energetice și pregătirea stocurilor pentru iarna viitoare”, a mai spus Siegfried Mureșan.

1 comentariu la “Siegfried Mureșan: ”Sancțiunile luate până în prezent sunt insuficiente dacă nu tăiem conducta de bani către Rusia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *