Skip to content
EPP.eu Parlamentul European

Siegfried Mureșan, scurt istoric al bădărăniilor PSD în politica externă

caleaeuropeana.ro

Europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan, joi, într-o postare pe Facebook, a schițat „Istoria recentă a bădărăniilor PSD în politica externă”:

Ultimele două vizite ale președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în România:
– Septembrie 2018: întâlnire stabilită cu prim-ministrul Dăncilă care îl „uită” pe aeroport și nu mai ajunge la întâlnire;
– Ianuarie 2019: întâlnire stabilită cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, cu ocazia preluării Președinției Consiliului de către România. Dragnea alege să meargă în vacanță și-l trimite la întâlnire pe Florin Iordache.

Vizita istorică din ianuarie 2018 a prim-ministrului Japoniei, Shinzō Abe, în România: 
– Află că omologul său, prim-ministrul PSD Mihai Tudose, și-a dat demisia cu 7 ore înainte de întâlnirea bilaterală și nu are cu cine să se întâlnească: drept urmare, Guvernul îl trimite la plimbare prin Muzeul Satului.

Vizită importantă în 13 octombrie 2017 a președintelui Consiliului European, Donald Tusk, în România.
– Cu o zi înainte, PSD declanșează o criză politică internă ce se soldează cu demisiile miniștrilor Sevil Shhaideh și Rovana Plumb. Cu câteva ore înainte de vizita în România, Donald Tusk încă nu știa dacă mai are cu cine să se întâlnească sau își va da demisia și prim-ministrul Mihai Tudose.

Liderii PSD tratează partenerii internaționali în cel mai bădăran mod cu putință, apoi tot ei acuză că nu sunt respectați în Europa. Respectul în politica mare se câștigă doar dacă arăți la rândul tău respect.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *