Skip to content
Politică

Siegfried Mureșan taxează dur scrisoarea ministrului Justiției: Toader și întreg Guvernul României fac politica infractorilor

 

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a precizat, pentru PSNews.ro, că Tudorel Toader minte în scrisoarea trimisă jurnaliștilor de la Financial Times și că face doar jocurile lui Liviu Dragnea. “Ministrul Justiției, domnul Tudorel Toader, a scris lucruri negative despre Laura-Codruța Kovesi pentru Financial Times. Realitatea este următoarea: toată lumea știe că Liviu Dragnea este un infractor, iar Tudorel Toader și întreg Guvernul României fac politica infractorilor. Astfel, orice atac din zona infractorilor împotriva unui procuror este dovada că acel procuror își face treaba”, a precizat Mureșan.

Mai mult decât atât Siegfried Mureșan a precizat că Tudorel Toader a scris lucruri neadevărate:

“La fel de grav e că Tudorel Toader a scris neadevăruri despre România în presa internațională. Ministrul Justiției spune că DNA a încălcat legea, iar Curtea Constituțională ar fi certificat acest lucru. E o minciună. Curtea Constituțională doar a spus ca președintele să semneze ceea ce ministrul Justiției a cerut. Mi-ar plăcea să avem un guvern despre care Financial Times să scrie că atrage investitori, că duce economia în direcția corectă, nu un guvern care să cumpere articole pentru a scrie lucruri incorecte despre țara noastră”, a conchis europarlamentarul.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a trimis o scrisoare publicaţiei „Financial Times“ în care o critică pe Laura Codruţa Kovesi şi spune că aceasta nu ar trebui numită în fruntea Parchetului European.  Sub titlul „Coerciţia folosită în campania anticorupţie românească”, Toader susţine că DNA ar fi făcut, sub conducerea lui Kovesi, 3.420 de dosare unor judecători şi procurori.

„Nu am nimic personal împotriva Laurei Codruta Kovesi, unul dintre cei trei candidaţi pentru funcţia de procuror-şef al nou-creatului Parchetului European (28 februarie). Dar din toate dovezile pe care le-am văzut – de la judecători, procurori şi alte surse credibile – ea nu ar trebui să fie numită în această poziţie extrem de importantă”, își începe Tudorel Toader scrisoarea.

Ministrul Justiției a mai precizat în scrisoare că „Doamna Kovesi nu a fost demisa anul trecut pentru ca institutia pe care o conducea, DNA, viza politicieni corupti. Ea a fost demisa pentru ca DNA incalca legea. Curtea Constitutionala a spus acest lucru. Strategia de investigare a doamnei Kovesi se baza pe constrangere”

Scrisoarea ministrului român de justiţie apare într-o zi importantă pentru Lauda Codruţa Kovesi. Astăzi, în cadrul conferinţei preşedinţilor din Parlamentul European – liderii grupurilor politice şi preşedintele forului Antonio Tanjani  – se vor decide următorii paşi în privinţa numirii procurorului-şef european înainte de începerea negocierilor cu Consiliul Uniunii. Prima alegere în Comisiile CONT şi LIBE a fost Laura Codruţa Kovesi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *