Skip to content
Politică

Siegfried Mureșan: Trebuie să folosim fondurile europene din Politica de Coeziune inclusiv pentru a gestiona efectele războiului din Ucraina

facebook/siegfried muresan

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a afirmat că fondurile europene din Politica de Coeziune trebuie folosite inclusiv pentru a gestiona efectele războiului din Ucraina, precum creșterea prețurilor la energie.

El anunță, într-un mesaj pe Facebook, ce a susținut, luni, în Parlamentul European.

– Politica de coeziune este cel mai important instrument de investiții al Uniunii Europene, alături de Planul European de Redresare.

– De aceea, cer Comisiei Europene să lucreze cu țările membre pentru a reduce întârzierile deja existente în derularea acestui program. Politica de Coeziunea este foarte importantă atât pentru dezvoltarea țărilor beneficiare, precum România, dar și pentru întărirea întregii economiei europene.

– Comisia Europeană trebuie să vadă cum poate flexibiliza utilizarea fondurilor din Politica de Coeziune pentru a permite țărilor membre să folosească acești bani și pentru a gestiona efectele războiului din Ucraina, inclusiv pentru a reduce povara creșterii prețurilor la energie asupra consumatorilor vulnerabili.

-Am flexibilizat fondurile europene acum doi ani pentru a gestiona criza COVID-19 și a fost foarte bine. De aceea, este util să o facem și acum„,  scris Mureșan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *