Skip to content
Europa

Siegfried Mureșan va co-prezida cea de-a 11-a reuniune a Comitetului parlamentar de asociere UE – Moldova

Siegfried Muresan Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL), președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul parlamentar de asociere UE – Moldova (PAC), va co-prezida cea de-a 11-a reuniune a PAC, care va avea loc la Strasbourg în perioada 6 – 7 aprilie.

La reuniune vor participa reprezentanți ai Parlamentului European, ai Parlamentului Republicii Moldova, dar și reprezentanți ai Comisiei Europene și ai Serviciului European de Acțiune Externă.

Discuțiile se vor axa pe situația Republicii Moldova în contextul invaziei ruse a Ucrainei, inclusiv criza umanitară și siguranța energetică. Reprezentanții vor discuta, de asemenea, integrarea europeană a Republicii Moldova, asistența macrofinanciară oferită de Uniunea Europeană, precum și implementarea Planului de redresare economică post-COVID-19 pentru Republica Moldova.

Co-președinții Comitetului parlamentar de asociere UE – Moldova, Siegfried Mureșan și Mihai Popșoi, vor susține o conferință de presă astăzi de la ora 18.15, ora Franței (19.15, ora României / Republicii Moldova).

Linkul de conectare pentru participarea online a jurnaliștilor la conferința de presă este: https://broadcaster.interactio.eu/join/66e2-hy1p-1w4u

Pentru simpla vizionare a conferinței, vă recomandăm să folosiți următorul link: https://bit.ly/37kVtVn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *