Skip to content
Puterea Știrilor Video

Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Grupului Popular European din PE: UE a dorit să acorde R. Moldova în ultimii 2 ani de zile 100 de milioane de euro sprijin financiar

psnews.ro

Invitatul celei mai recente ediții a interviurilor Puterea Știrilor, a fost europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Grupului Popular European din Parlamentul European.

În contextul vizitei pe care europarlamentarul a avut-o săptămâna trecută cu noul premier al Republicii Moldova- Maia Sandu – europarlamentarul liberal a fost întrebat dacă intenționează să se mai implice în activitatea delegației PE în Comisia de Asociere UE – Republica Moldova.

Siegfried Mureșan: Voi sprijini parcursul european al Republicii Moldova cu fonduri europene

Astfel, Siegfried Mureșan a afirmat că va continua să își desfășoare activitatea și în acest nou mandat în delegația PE cu Republica Moldova și că intenționează să sprijine parcursul european al vecinilor noștri cu fonduri europene.

Categoric mă voi implica în activitatea delegației PE în Comisia de Asociere UE – Republica Moldova. Am fost membru în delegația PE cu Republica Moldova și în prima legislatură. Am ales să mearg în delegație cu Republica Moldova și nu în delegația cu Australia, SUA, Canada sau alte țări unde ar suna tentant, pentru că acolo trăiesc români la fel ca noi. Avem obligația să le dăm românilor basarabeni aceeași perspectivă de a trăi în stabilitate și prosperitate.

Am fost chiar săptămâna trecută într-o vizită oficială a PE la Chișinău. Au fost 3 europarlamentari din 3 gruopuri politice. Eu am foste desemnat din partea PPE. NE-am întâlnit cu noul prim-ministru al R. Mooldova, Maia Sandu, care este cel mai reformist prim-ministru pe care l-a avut Republica Moldova de la desprinderea de U.R.S.S.

UE a dorit să acorde R. Moldova în ultimii 2 ani de zile 100 de milioane de euro sprijin financiar. Însă, Guvernul anterior, din păcate, nu au îndeplinit condițiile pentru ca acești bani să poată veni(…)

Voi sprijini parcursul european al Republicii Moldova cu fonduri europene. R. Moldova are alocate 746 de milioane de euro fonduri europene pentru perioada 2014-2020. Bani nerambursabili. Bani care merg direct în proiecte. Mereu când Guvernul are nevoie de bani suntem pregătiți să ajutăm în plus, fie cu fonduri nerambursabile, fie cu împrumuturi”, a declarat Siegfried Mureșan la Puterea Știrilor.

1 comentariu la “Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Grupului Popular European din PE: UE a dorit să acorde R. Moldova în ultimii 2 ani de zile 100 de milioane de euro sprijin financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *