Skip to content
Puterea Știrilor Video

Siegfried Mureșan, vicepreședinte PPE: Spațiul media din Republica Moldova are nevoie de un nou cod al audiovizualului!

Invitatul celei mai recente ediții a interviurilor Puterea Știrilor, a fost europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Grupului Popular European din Parlamentul European.

În acest context, europarlamentarul liberal a vorbit, printre altele, și despre prezența mass-mediei românești în Republica Moldova. Siegfried Mureșan a atras atenția că spațiul media din Republica Moldova are nevoie de un nou cod al audiovizualului, care să ducă la o mai multă transparență, „la o separare mai clară între media, politic și sectorul de afaceri”.

Totodată, vicepreședintele Grupului Popular European din Parlamentul European a adus în discuție și campania dură de la alegerile prezidențiale din 2016 din Republica Moldova, unde actualul premier Maia Sandu, pe atunci candidat candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, a fost ținta unor atacuri în presă.

DETALII AICI: Cine e Maia Sandu, prim-ministrul Republicii Moldova

„De fiecare dată când am fost în Republica Moldova m-am întâlnit cu jurnaliști de foarte bună calitate. Mulți jurnaliști români basarabeni, dar și jurnaliști români de partea aceasta a Prutului, care au ales să meargă să lucreze în Republica Moldova și acesta este un lucru foarte bun. Îmi aduc, însă, aminte că în anul 2016 am fost membru al misiunii de observare a alegerilor prezidențiale, din partea Parlamentului European și îmi aduc aminte că o mare problemă atunci a constituit-o spațiul media din Republica Moldova și anume: lipsa de transparență în ceea ce privește acționariatul, redacțiile, nu se știa exact cine sunt jurnaliștii ș.a.m.d

Acest lucru duce, evident, la creșterea riscului propagandei, deinformării, știrile false. Îmi aduc aminte că în campania pentru alegerile prezidențiale din 2016 s-au spus multe lucruri incorecte despre canadidatul Maia Sandu. E clar că spațiul media din Republica Moldova are nevoie de un nou cod al audiovizualului, care să ducă la o mai multă transparență, la o separare mai clară între media-politic și sectorul de afaceri”, a declarat vicepreședintele grupului PPE din Parlamentul European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *