Siemens va angaja peste 200 de persoane pentru noul centru R&D de la Cluj Napoca, până în 2017

Siemens, una dintre cele mai importante companii de inginerie electrică din lume, își extinde prezența pe piața din România prin inaugurarea unui nou centru de cercetare și dezvoltare /R&D/ în Cluj Napoca, unde va angaja 210 persoane în următorii trei ani, se arată într-un comunicat de presă al companiei, transmis luni Agerpres.

Noul centru R&D va funcționa sub brandul companiei subsidiare Evosoft, iar inaugurarea sediului presupune o investiție de peste 4,5 milioane euro și include costuri aferente chiriei pe următorii cinci ani, costuri de amenajare și investiția inițială în infrastructură. Suma nu include cheltuielile cu viitorii angajați.

Potrivit sursei citate, până în 2017, compania intenționează să angajeze 210 persoane, care vor lucra în proiecte globale de dezvoltare de software și produs pentru toate diviziile Siemens.

Sediul Siemens din Cluj Napoca ocupă integral clădirea B a Liberty Technology Park Cluj, pe o suprafață de peste 3.000 mp. Realizarea întregului proiect, de la concept la execuție, a fost integral coordonată de dezvoltator, care a predat la cheie spațiul la începutul lunii august 2014, conform planului inițial.

Compania a demarat, deja, angajările în municipiul Cluj-Napoca prin intermediul unei ample campanii de recrutare, ce se desfășoară prin platformele de recrutare online, parteneriate cu universitățile cu profil tehnic din oraș, prezența la târgurile de joburi locale și prin intermediul companiilor locale de recrutare. Majoritatea pozițiilor deschide sunt pentru dezvoltatori de software sau produs și testeri.

Siemens deține alte două centre IT în România, în Brașov, care au peste 300 de angajați, precum și patru fabrici în Sibiu și Buziaș, unde se produc sisteme și componente pentru automatizări și aplicații industriale. Activă pe plan local de peste 100 de ani, Siemens angajează aproximativ 1.600 de persoane în România.

Evosoft GmbH, o subsidiară a Siemens AG care coordonează proiecte internaționale și servicii IT, are sediul în Germania și operează ca entitate independentă și în Ungaria.

sursa: agerpres

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: