Skip to content
Coronavirus

„Sigur i l-a scris cineva!”. Stelian Tănase, ipoteză neașteptată în scandalul iscat de documentul lui Streinu Cercel

Inquam Photos / Octav Ganea

Analistul politic Stelian Tănase, în exclusivitate pentru PSnews.ro, a precizat că documentul redactat de medicul Streinu Cercel a fost „un balon de încercare” aruncat în spațiul public tocmai pentru a vedea reacția publicului. „Este un discurs al urii, de segregare a populației pe un discurs de tip nazist, care nu face bine într-o țară europeană în secolul 21”, spune Stelian Tănase.

Analistul politic desființează ipoteza potrivit căreia apariția documentului face parte dintr-un plan de discreditare a medicului. „A jucat pe mâna lui și a fost folosit și de alții”, a precizat acesta.

„Este un deficit de imagine pentru doctorul Streinu Cercel, care s-a băgat în chestiuni pe care nu le cunoaște. Nu cred că a scris el acel document. Sigur i l-a scris cineva și i l-a scris și prost. A fost o stângăcie, dar putem să mergem mai departe. Dacă a fost un experiment de laborator sau o combinație operativă nu știm. A fost un balon de încercare să vadă reacția publicului, care a fost absolut normală de indignare și de respingere. Este un discurs al urii, de segregare a populației pe un discurs de tip nazist, care nu face bine într-o țară europeană în secolul 21. Nu știu cine a dat drumul la asta.

Din câte avem acum destul informații în presă, documentul a stat cam o săptămână pe la Guvern și l-au discutat. Domnul Tătaru ne-a spus acest lucru. Ne-a spus că nu a fost de acord, dar că l-au discutat. Ce să discuți? Dacă cineva îmi pune mie pe birou așa ceva, îl dau afară pe ușă? Ce să discutăm? Nu cred că a fost un plan de discreditare a medicului. Domnul Streinu Cercel a jucat pe mâna lui și a fost folosit și de alții. Atunci când ești în cabinetul tău medical și te bagi în chestiuni politice, economice și sociale, este clar că vei face niște stângăcii. Trebuia să stea în domeniul lui și atunci nu cred că cineva ar fi obiectat. Când începi să faci speculații politice ca medic nu pot decât să te întreb ce Harvard ai terminat. Ce experiență ai în domeniul economiei? Ce bancă ai condus ca să faci asemenea aprecieri? Sunt nule de la început, ele nu pot fi nici măcar citite de către un Guvern. A fost o prostie, o bâlbâială cum au fost mai multe în această perioadă. Nu e prima”, a declarat Stelian Tănase.

Facem precizarea că doctorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis, joi, din funcția de președinte al Comisiei care gestioneaza criza coronavirusului in Romania, a anunțat ministrul sănătății Nelu Tătaru. În locul lui a fost numită Adriana Pistol.

Reamintim că în spațiul public a circulat luni un document propus pentru perioada de după relaxarea măsurilor de distanţare socială de către Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”.

Proiectul, intitulat „Programul <VACANŢA MARE> de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2/COVID 19”, are nouă pagini şi vine cu măsuri riguroase. Printre măsuri se numără separarea bătrânilor de familii pentru o perioadă de trei luni şi izolarea totală în categoria de vârstă 40 – 65 de ani, „în cazul activităţilor de serviciu neesenţiale pentru funcţionarea în caz de pandemie”.

DETALII AICI: Streinu Cercel: Bătrânii să fie izolați de familii încă trei luni, iar persoanele cu vârsta între 40-65 de ani, izolate total

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *