Skip to content
Siguranța cetățeanului

Siguranţa copiilor, sub semnul întrebării. Amenzi de 700.000 de lei pentru 800 de tabere, grădinițe și cantine

facebook

Bilanțul care ridică semne de întrebare în privința siguranței copiilor: 800 de tabere, grădinițe și cantine au fost verificate, în iulie, de inspectorii sanitar-veterinari și au fost date amenzi de 700.000 de lei. Patru dintre aceste unități au fost închise temporar.

Inspectorii sanitari au verificat, în luna iulie, peste 800 de tabere școlare, de grădiniță, de creșe, dar și cantine, iar în urma neregulilor descoperite au fost aplicate amenzi de peste 700.000 de lei potrivit unui comunicat al autorităților.

Aceste acțiuni de control au fost intensificate în perioada 7 – 31 iulie, la nivel național, iar principalul scop al acestor acțiuni de control a fost retragerea din comercializare a produselor alimentare care prezintă un risc pentru sănătatea publică.

În total, au fost verificate 315 pensiuni, 33 de tabere școlare, 191 de grădinițe, 18 creșe, dar 264 de cantine, scrie antena3.ro.

Inspectorii sanitari au dat 81 de sancțiuni în valoare de 700.000 de lei această acțiuni de control vor continua și în perioada următoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *