Skip to content
Politică

Siguranța națională, în pericol. Străinii dețin 45% din terenurile agricole

ecoportal.md

Parlamentarul european Daniel Buda a făcut declarații duminică în cadrul unei conferințe de presă, privitoare la vânzarea terenurilor agricole către străini, aspect ce poate reprezenta o amenințare la adresa securității naționale.

Europarlamentarul PNL trage un semnal de alarmă prin precizarea faptului că un procent de 45% din terenurile agricole sunt deținute de străini, potrivit digi24.ro

Am solicitat în raportul depus la PE și votat (…) proceduri unice și condiții unice de vânzare-cumpărare a terenurilor agricole la nivel european și am atras atenția asupra acestei chestiuni prin amendamentele depuse, deoarece apreciez că România se află în momentul de față în fața unei chestiuni care ține de siguranța națională. Faptul că astăzi în România peste 45% din terenurile agricole se află în mâinile străinilor este o chestiune care pe termen mediu și lung ne va afecta în mod neîndoielnic”, a declarat Daniel Buda.

Daniel Buda explică faptul că el nu condamna vânzarea terenurilor către persoanele străine, însă este de părere că acest demers trebuie să țină cont de anumite condiții, așa cum se întâmplă în cazul Franței.

Este o măsură contra speculei și de concentrare a terenurilor, așa cum se întâmplă astăzi în România. Din păcate, nici guvernul condus de domnul Cioloș, nici guvernul condus de domnul Tudose nu a reușit să vină cu un proiect de lege coerent cap-coadă, care să reglementeze vânzarea-cumpărarea terenurilor. De aceea îi solicit public domnului Tudose să ne spună care este stadiul acestui proiect pe circuit guvernamental, pentru că el nu este trimis în Parlament. Atrag atenția că orice zi de întârziere nu face altceva decât să ducă la diminuarea suprafeței agricole a României și să îl facă părtaș în același timp la un act prin care se afectează siguranța națională a României”, a adăugat europarlamentarul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *