Skip to content
Politică

SIIJ va fi desfiinţată cel tarziu la sfârşitul lunii martie, promite ministrul Justiției: Nu va fi SIIJ 2.0, nu o desfiinţăm ca să facem alta

Inquam Photos / George Călin

Cătălin Predoiu a afirmat că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţiei va fi desfiinţată cel târziu la sfârşitul lunii martie. „Obiectivul Ministerul Justiţiei este să trimitem proiectul desfiinţării SIIJ la începutul lunii februarie în Guvern. Le-am spus liderilor politici că nu fac niciun pas, să merg în Parlament cu proiectul fără avizul CSM”, a adăugat ministrul Justiţiei.

SIIJ va fi desfiinţată cel tarziu la sfârşitul lunii martie. Nu va fi SIIJ 2.0, nu o desfiinţăm ca să facem alta. Se lucreaza tehnic la o formulă care să fie agreată politic în coaliţie, de către CSM şi la nivel european. Le-am spus liderilor politici că nu fac niciun pas, să merg în Parlament cu proiectul fără avizul CSM. Obiectivul Ministerul Justiţiei este să trimitem proiectul desfiinţării SIIJ la începutul lunii februarie în Guvern. Voi urgenta Codurile penale şi legile Justiţiei pentru a le trimite până la sfârşitul primaverii, astfel încât la sfârşitul anului, marile şantiere să fie închise: este vorba de SIIJ, legile Justiţiei şi codurile penale plus legea grefierilor şi legea salarizării puterii judecătoreşti”, a afirmat, vineri, Cătălin Predoiu.

El a vorbit şi despre legea salarizării unitare în sistemul de justiţie.

Legea salarizării unitare în sistemul de justiţie este pentru a elimina dezechiliberele şi inechităţile salariare din sistem, îmi doresc să o adoptăm anul acesta. Vom avea discuţii politice şi cu sistemul. Ordinul de ministru prin care s-a majorat valoarea sectoriala – efectul e că ministerul Justiţiei vă face economii de zeci de milioane de lei pentru că vom evita sute de procese pe salarizare”, a completat ministrul Justiţiei.

Predoiu a mai spus că nu se va atinfe de vârsta de pensionare a magistraţilor şi va fi reluată procedura de selecţie a procurorilor.

Suntem în curs de analiză cum se poate relua juridic procesul. Aş dori dupa legile justitiei. Foarte repede, să acceleram procesul cu aceste legi şi să reluăm. Pe legile justitiei putem lucra si pe proiectul fostului ministru al Justiţiei, Stelian Ion. Nu am orgolii”, a conchis Cătălin Predoiu.

1 comentariu la “SIIJ va fi desfiinţată cel tarziu la sfârşitul lunii martie, promite ministrul Justiției: Nu va fi SIIJ 2.0, nu o desfiinţăm ca să facem alta

  1. & Dacă „domnul Ministru Preduf” și-a obținut doctoratul în desființarea de secții speciale , cu „vin de la Isărescu”, și cine l-a coordonat, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *