Skip to content
Alegeri

Silviu Mănăstire a pronunțat numele candidatului coaliției pentru prezidențiale EXCLUSIV

Jurnalistul Silviu Mănăstire a pronunțat numele candidatului coaliției PSD-ALDE pentru alegerile prezidențiale din anul 2019.

Într-o declarație oferită vineri pentru PSnews.ro, realizatorul de la B1 TV a vorbit despre fuga de presă din ultimele zile manifestată atât de către președintele PSD (Liviu Dragnea), cât și de cel al ALDE (Călin Popescu-Tăriceanu).

În opinia lui Mănăstire, în timp ce Dragnea încearcă să-și minimalizeze daunele de imagine provocate de către modificările la Codul Fiscal, Tăriceanu este cel pe care coaliția mizează pentru alegerile de peste doi ani.

„Eu cred că e un calcul de imagine, în primul rând, pentru că nu mai vor să se asocieze cu proiectul ăsta, după tot scandalul… Dragnea, cel puțin; Tăriceanu n-are o problemă cu chestia asta. Lui Tăriceanu îi convine să iasă în față și să fie portdrapelul luptei împotriva DNA. El câștigă electoral – dacă ai văzut pe ultimele sondaje, ALDE a crescut, pentru că Tăriceanu e consecvent pe povestea asta. Omul și-a găsit o linie și o continuă. Dragnea, în schimb, este mai prevăzător – nu vrea să intre în așa ceva”, a comentat ziaristul.

Întrebat dacă prevede o ruptură între ALDE și PSD într-un viitor mediu (ținând cont mai ales de nemulțumirile exprimate de oamenii lui Călin Popescu-Tăriceanu față de măsurile lui Liviu Dragnea), Silviu Mănăstire a negat, dând de înțeles că acum șeful ALDE nu face decât să se conserve pentru prezidențiale.

„Nu cred (în ruptură – n.r.). Ei și-au împărțit sarcinile: Dragnea este cu guvernarea, în timp ce Tăriceanu își face profilul de candidat la președinție. Eu cred că înțelegerea este ca Tăriceanu să fie, de fapt, candidatul coaliției, iar șeful ALDE trebuie să construiască pe zona asta, de libertăți ale individului împotriva abuzurilor DNA. Dacă Dragnea apare și comentează pe legile justiției, oamenii din stradă o să-l înjure tot pe Dragnea, iar el vrea să iasă din capcana asta, fiindcă își dă seama că tirul de atacuri este concentrat împotriva lui – el este persoana cea mai detestată de către cei care ies și protestează”, a punctat Mănăstire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *