Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire anticipează o criză prelungită, dacă tensiunile din opoziție nu vor înceta: O să ajungă la putere și nu o sa facă nimic, doar scandal!

Jurnalistul Silviu Mănăstire, realizatorul emisiunii ”Dosar de politician” de la B1 TV, susține că, în cazul cel mai probabil în care reprezentanții opoziției vor câștiga următoarele runde electorale și nu vor ajunge la un conses, România riscă să se confrunte cu criză politică și guvernamentală prelungită și după 2020.

Ziaristul îl citează pe Dacian Cioloș, președintele Plus, care a spus că “România are nevoie de un PACT în interiorul opoziției care să clarifice cât de curând ce ne dorim de la viitoarele alegeri. Guvernarea pe care ne-o dorim trebuie gândită încă de acum și forțele politice care se pretind responsabile ar trebui să înceapă discuțiile”.

”A grăit în sfârșit și Dacian Cioloș. De data asta nu zice rău deloc. Mai ales ca acum omul și-a rezolvat problema jobului pe următorii 5 ani. A scăpat de presiune și l-a pus Macron la treaba în Parlamentul European”, scrie Silviu Mănăstire pe pagina de Facebook a emisiunii ”Dosar de politician”.

Jurnalistul de investigație crede că opoziția poate câștiga, și va câștiga cel mai probabil, toate cele trei runde de alegeri ce vor veni. Dar sunt condiții:

”Barna și Cioloș să se decidă în mod onest ce vor, să îl dea jos pe Iohannis, sens în care se vor bate în continuare care dintre ei să-i ia locul, sau admit că Iohannis este cel mai puternic candidat al Opoziției și îl susțin necondiționat.

Cioloș să spună ce își dorește de fapt: prim ministru în 2020? Comisar european? Barna, la fel: vrea premier și el, simplu deputat, primar la Sibiu sau așteaptă din partea lui Iohannis o propunere, motiv pentru care își tot agită posibila candidatură la prezidențiale. Pentru că senzația este că amândoi îl șantajează pe Iohannis. Iar Iohannis, cu toate păcatele și calitățile lui, nu este deloc personajul care să se lase presat, să le dea useriștilor funcția de premier sub șantaj. Numai să îl lase în pace la prezidențiale. Pentru că asta este de fapt toată joaca.

În primul rând, Opoziția trebuie să semneze cu românii un PACT al sincerității, să ne spună ce proiect de țară au, să își împartă pozițiile și responsabilitățile, să prezinte un guvern alternativ format din profesioniști. Să arate zilnic derapajele puterii și, evident, să dea jos guvernul PSD la următoarea moțiune.

La alegerile locale să prezinte candidați comuni sau independenți acolo unde PSD trebuie învins în echipă, iar la parlamentare să vină cu un proiect de țară comun cu PNL pentru următorii 8 ani! PSD se va prăbuși, iar responsabilitatea administrării țării va cădea inevitabil pe umerii PNL și USR Plus. Dacă nu se împacă și nu încetează scandalul, nu împart ce au de împărțit, ne paște o criză politică și guvernamentală prelungită și după 2020. O să ajungă la putere și nu o sa facă nimic, doar scandal”, este de părere realizatorul TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *