Skip to content
Societate

Silviu Mănăstire: Arafat, TIR-urile ATI pe care le-ai inventat, pe care le-ai băgat în sistemul DSU, omoară oameni!

psnews.ro

Într-o postare pe pagina de Facebook Dosar de Politician, jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire vorbește despre tragedia de luni seară de la Spitalul Victor Babeș din București. „Arafat, TIR-urile ATI pe care le-ai inventat, că nu exista așa ceva in lume, pe care le-ai cumpărat/ donat, pe care le-ai băgat în sistemul DSU, omoară oameni”, spune jurnalistul.

Arafat a reușit sa îl prosteasca încă o data pe Citu

Arafat este “Șeful la România”, in țara prostiei instituționale Arafat păcălește, minte și scapă nepedepsit din orice tragedie provocată de DSU. Pur și simplu pentru ca are pe cine prosti: poliție, procuratura, miniștri, premieri, ii minte pe toți de ani de zile, încă de la tragedia din munții Apuseni, lacul Siutghiol etc. Scapa neprins de fiecare data.

Aseară timp de 60 de minute Arafat a bătut apa in piua despre robineți și furtune, presiune barica, tot felul de bulsituri menite sa ne distragă atenția de la tragedia din curtea spitalului Babeș. Omul e profesor in manipulare.

Arafat, TIR-urile ATI pe care le-ai inventat, ca nu exista așa ceva in lume, pe care le-ai cumpărat/ donat, pe care le-ai băgat in sistemul DSU, omoară oameni!!! Asta este singurul adevar!

PS: Citu a fost aseară băiatul cu microfonul, a vorbit timorat trei minute, pregătind și introducând in scena, pe covor rosu, pe “șeful la România”, țara proștilor instituționali făcuți din vorbe de Arafat.

Adevarul despre aceste mizerii de TIR-uri ATI ce se strica in mod repetat, din diverse motive, trebuie cunoscut!”, scrie Silviu Mănăstire.

România are, în acest moment, 5 astfel de unități mobile de Terapie Intensivă – 4 dintre ele donate Inspectoratului pentru Situații de Urgență, aflat în subordinea Departamentului pentru Situații de Urgență (condus de Raed Arafat), după o campanie umanitară a Fundației SMURD și a Fundației Mereu Aproape, și una la Spitalul Județean Suceava, pentru care s-a organizat separat o strângere de fonduri.

Într-un articol publicat de Hotnews aflăm că TIR-urile aflate în administrarea IGSU sunt utile doar în caz de calamități, precum cutremure sau inundații, dar nu sunt o soluție pe termen lung, motiv pentru care „toate spitalele din lume care au nevoie de locuri suplimentare construiesc spitale modulare”, așa cum a explicat și Oana Gheorghiu, co-fondatoare, alături de Carmen Uscatu, a Asociației Dăruiește Viață, care a construit din donații cel mai performant spital modular ATI pentru pacienți COVID din țară, în curtea Spitalului Elias din București.

„De exemplu, dacă ai o mare catastrofă undeva, tu nu ai capacitatea să muți în siguranță pacienții, și atunci duci acolo o secție de ATI din aceasta (un TIR – n.red.), în care stabilizezi pacienții, iar apoi îi muți în spital. Ele nu sunt făcute și nu au capacitatea să funcționeze pe termen lung. Ele nu pot suplini o secție de Terapie Intensivă, ci sunt niște soluții care să salveze o situație de urgență. Erau utile la Colectiv, să zicem. Pentru inundații, pentru un cutremur. Cu condiția să fie funcționale și să le asiguri alimentare cu energie electrică și cu oxigen/gaze medicale.

Nu le poți duce în câmp, sau le poți duce numai pe termen scurt, dacă le pui niște generatoare în care trebuie să torni mereu motorină. Ele sunt utile pentru a ține acolo pacienții 2-3 zile, pentru a îi stabiliza. Nu pot funcționa pe termen lung din cauză că nu se încălzesc iarna, de aceea a și apărut problema la generator, care a scos fum. Spre exemplu în mașină, dacă tu ai oprit motorul, s-a oprit instantaneu. Ele nu au capacitatea să susțină simultan și căldura, și instalația de oxigen/gaze medicale și toate cele. Ori una, ori cealaltă. Și oricum, aceste TIR-uri se conectează tot la instalațiile spitalului – la gazele medicale din spital, la instalația electrică. Și nu peste tot există această posibilitate. Ca să funcționeze corect, ele ar trebui conectate la niște instalații stabile. În plus, nu există circuite, nu există loc ca medicul să se schimbe de echipament, adică medicul ăla intră în secție, ajută pacientul, dar spațiul lui unde să își tragă sufletul, să completeze hârtii, să se schimbe de acel echipament COVID unde este?”, a explicat Oana Gheorghiu

1 comentariu la “Silviu Mănăstire: Arafat, TIR-urile ATI pe care le-ai inventat, pe care le-ai băgat în sistemul DSU, omoară oameni!

  1. Arafat a prostit toate televiziunile aseară o grămadă de timp și da niste explicați mincinoase dar erau în contul banilor primiți de la guvern.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *