Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire arată cine poate reduce la tăcere #REZIST și prioritatea zero a lui Dăncilă EXCLUSIV

Jurnalistul Silviu Mănăstire a acordat luni dimineață o declarație pentru PSnews.ro, în care a arătat cine poate pune capac protestelor #REZIST și ce așteptări are de la viitorul premier Viorica Dăncilă.

Realizatorul de la B1 TV a început prin a spune că mișcarea #REZIST a adunat „o cifră bună” de demonstranți în stradă sâmbătă seară (chiar dacă pe Facebook organizatorii se așteptau la sute de mii de oameni), subliniind faptul că manifestațiile au intrat în atenția presei internaționale.

„Mie mi se pare o cifră bună pe care au adunat-o și a fost un protest de amploare – drept urmare, a fost preluat de toate instituțiile de presă importante din străinătate și relatat ca atare”, a afirmat Mănăstire.

Totuși, ziaristul a avertizat că, dacă apropiata hotărâre a Curții Constituționale a României (CCR) va fi în favoarea legilor justiției, atunci protestele de stradă ar trebui să ia sfârșit.

„Dacă cei de la CCR avizează pozitiv pachetul ăsta de legi, eu cred că discuția trebuie să se închidă acolo, pentru că mai departe de deciziile Curții nu există în România o altă instanță de apel pe probleme legislative. Deci ce zice Curtea, aia e; ne convine, nu ne convine – e închisă discuția după decizia Curții. Așa funcționează orice democrație. În Statele Unite, vine Curtea Supremă (acolo Curtea Supremă amendează Constituția) și când zic ăia ceva, aia e și s-a-nchis discuția – fiecare își vede treabă”, a punctat Silviu Mănăstire.

În altă ordine de idei: l-am întrebat pe Silviu Mănăstire ce așteptări are de la Viorica Dăncilă în fruntea Executivului. În replică, omul de televiziune a răspuns împăciuitor că și actualul prim-ministru trebuie să aibă parte de o așa-numită „lună de miere” pentru ca atât ea, cât și echipa ei să se poată acomoda cu mecanismele guvernamentale.

Mai precis, gazetarul și-a evidențiat principalele așteptări de la cabinetul Dăncilă: rezolvarea problemelor economice reclamate de către mediul de afaceri: eliminarea Formularului 600 (destinat celor care obțin venituri din activități independente) și schimbarea lui Ionuț Mișa din funcția de ministru al Finanțelor Publice.

„Până la urmă, povestea asta cu luna de miere trebuie să i-o acorzi fiecărui ministru sau premier. Dacă Cioloș, Boc, Ponta, Grindeanu și Tudose au primit la vremea lor lună de miere, atunci aștept să treacă și această lună de miere – să vedem ce vor face miniștrii și doamna Dăncilă. Dacă debutează în schimb cu menținerea Formularului 600, dacă îl păstrează pe Mișa la Finanțe (cu toate aberațiile lui), atunci e un început prost. Probabil că în 29 ianuarie vom avea ceva sigur. Cred că trebuie luați în vizor de-abia după o lună: până se așază guvernul, până vedem ce oameni sunt pe funcții… E complicat, pentru că, odată ce se schimbă premierul, se schimbă echipele prin ministere – e o întreagă harababură. Toată administrația centrală se paralizează și înainte, și după căderea unui guvern – mai durează câteva luni bune până când noii consilieri, directori, secretari de stat etc. învață birourile de prin ministere și procedurile. Aia e marea problemă. Întotdeauna au fost probleme de genul ăsta la Guvern. Deci văzând și făcând.

Ce așteptări să mai ai după Grindeanu și Tudose? Marile probleme sunt legate de chestiunile economice. Asta este provocarea Vioricăi Dăncilă: chestiunile de fiscalitate în primul rând – aberațiile de la Ministerul de Finanțe, care trebuie să înceteze odată, pentru că oamenii ăștia se bazează pe creștere economică. Dacă ei agresează în continuare mediul privat, vor avea surprize extrem de neplăcute în 2018. Mă refer la colectarea banilor, la faptul că vor pleca investitori, se vor închide fabrici… Pentru că nimeni nu poate rezista în tensiunea și în aberațiile continue pe care le provoacă Mișa și cei de la ANAF. Poți să ai compania cea mai puternică din lume, poți să ai cea mai tare echipă de management; dacă tu nu știi de fapt ce faci de pe o săptămână pe alta, ce impozite noi îți bagă, ce proceduri îți impun, atunci un om întreg la cap spune: «Ia vedeți-vă de treabă, că noi plecăm de aici!» Mulți oameni de afaceri au o singură dorință de la acest guvern: să-i lase în pace și să nu facă aberații pe bandă rulantă, a detaliat Silviu Mănăstire.

2 comentarii la “Silviu Mănăstire arată cine poate reduce la tăcere #REZIST și prioritatea zero a lui Dăncilă EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *