Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire arată fața nevăzută a Snagovului, centrul opulenței politicienilor. Cum arată cursa electorală

Jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire a făcut dezvăluiri cheie, în ultimul episod al emisiunii ”Dosar de politician”, despre bogata comună Snagov, centrul fițelor și al opulenței politicienilor și afaceriștilor.

Totodată, Silviu Mănăstire a arătat cum arată cursa electorală în comuna Snagov.

Vă prezentăm explicațiile jurnalistului de investigații Silviu Mănăstire:

„Peste 1.400 de vile de lux înconjoară lacul Snagov făcând din această zonă un teren de joacă pentru miliardari. Principala miză a localității o reprezintă astfel terenurile extrem de valoroase și pădurea Snagov, care este tăiata și vânduta fără milă de samsarii imobiliari. Snagovul a fost zguduit de arestări și scandaluri imobiliare de amploare. De exemplu, aici locuiește pe o proprietate de șase hectare celebrul Remus Truică, unde a fost plasat într-un luxos arest la domiciliu. Cine a apucat să ajungă primar la Snagov în ultimii 20 de ani nu mai are probleme cu banii timp de 20 de generații. Din acest motiv alegerile din acest an pentru primariă Snagov vor fi pe viață și pe moarte. Mizele imobiliare sunt imense.

În cursa electorală s-au înscris primarul în funcție al Snagovului, de la PSD, un anume Oancea, și doi liberali care candidează la pachet: un anume Gheorghe Grigore, poreclit Gicanu, și Mihai Anghel, actualul viceprimar al Snagovului. Personajul fascinant este însă Gicanu. După cum îi spune și numele, el este principalul samsar de terenuri din Snagov, un băiat băgat adânc în afaceri cu drepturi litigioase și retrocedări de terenuri în pădurea și pe malul lacul Snagov.

Povestea combinațiilor imobiliare de la Snagov nu a început însă cu acest Gicanu; Gicanu a fost elevul silitor al fostului primar de la Snagov, Apostol Mușat. Apostol Mușat execută acum o condamnare la închisoare pentru corupție după ce, în anul 2011, a fost arestat pentru că a cerut şpagă de la un om de afaceri suma de 1,6 milioane euro. Mușat a fost jupânul Snagovului din anul 2004 până în 2011; exact în această perioadă, la umbra penalului Mușat a crescut averea samsarului Gheorghe Grigore zis Gicanu; care Gicanu vrea acum să ajungă primar la Snagov.

Documentele prezentate în exclusivitate reprezintă șase titluri de proprietate de teren la Snagov pe care samsarul Gicanu le-a luat prin metoda cesiunii drepturilor litigioase; însumate, aceste titluri, reprezintă peste 25 de hectare de teren la Snagov pe care Gicanu le deține pe numele lui. Dacă un metru pătrat de teren se vinde la Snagov între 150 și 200 de euro, aceste hârtii valorează circa 50 de milioane de euro.

O altă proprietate extrem de valoroasă deținută de samsar sunt 2,5 hectare de teren în perimetrul curții Palatului Snagov. Presa a relatat că Gicanu deține la Snagov Hanul Vlăsiei, o construcție impunătoare cu trei etaje amplasată pe malul apei, într-o zonă împădurită, cu potenţial turistic. Însă Gicanu și-a construit proprietatea pe terenul primăriei Snagov. Interesul samsarului este ca viitorul primar, oricare ar fi el, să-I vândă terenul de sub Han. Legendele electorale care circulă printre locuitorii din Snagov spun că Gicanu ar fi sponsorizat în anul 2012 toate partidele politice pentru ca să fie sigur că primarul ales îi va satisface dorințele.

În 2012 Romania liberă a publicat un reportaj care arăta că Gicanu i-ar fi aplicat o corecție fizică primarului Oancea de la Snagov pentru că acesta nu ar fi vrut să-i vânda terenul. Așa că, după patru ani, samsarul Gicanu nu mai are încredere în politicieni și vrea să se facă primar „pe persoana fizică” că să știe omul o treabă. Interesant este că actualul viceprimar de la Snagov, liberalul Mihai Anghel, ce candidează și el la primărie, se plimbă prin comună cu o mașina de teren luxoasă. Mașina ar fi primită de la același Gicanu, băiatul care i-a sponsorizat de-a lungul timpului pe politicienii de la Snagov.

Un asemenea personaj are și câteva dosare penale, dar ele nu reprezintă vreun impediment în a fi ales primar – mai ales că locuitor de vază al Snagovului este și Călin Popescu Tăriceanu, șeful politic al lui Gicanu, iar Tăriceanu nu pune preț pe munca procurorilor”, a explicat Silviu Mănăstire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *