Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire arată impactul condamnării lui Mircea Băsescu asupra şanselor PMP în alegeri: „Tot discursul s-a dus naibii!” EXCLUSIV

Jurnalistul Silviu Mănăstire a oferit, joi, pentru PSnews.ro o declaraţie în care a arătat impactul condamnării lui Mircea Băsescu asupra şanselor electorale ale PMP.

CITIŢI ŞI: Capăt de linie: Mircea Băsescu a fost condamnat DEFINITIV la închisoare!

În opinia realizatorului de la B1 TV, „momentul respectiv, în 2014 (când l-au arestat pe fratele preşedintelui), a fost, practic, din punctul meu de vedere, începutul declinului lui Traian Băsescu, pentru că, în momentul în care fratele lui a fost arestat pentru corupţie, tot discursul lui Traian Băsescu despre statul de drept s-a dus naibii şi, de atunci (din vara lui 2014), Traian Băsescu nu-şi mai revine”.

CITIŢI ŞI: Traian Băsescu, reacţie promptă după condamnarea definitivă a fratelui: „Măcar Curtea de Apel Constanţa nu a mai reţinut”…

În rest, Mănăstire a apreciat că întregul proces penal a fost unul „cât se poate de normal, cu dovezi”.

„A fost un subiect de presă, în primul rând – după care s-a transformat într-un dosar penal şi o condamnare acum”, a punctat ziaristul.

În ceea ce priveşte situaţia lui Mircea Băsescu, Silviu Mănăstire a menţionat punctul de vedere pe care i l-a expus Traian Băsescu înainte de emisiunea „Dosar de politician” de marţi seară, când fostul preşedinte a fost prezent în studioul B1 TV.

„Mie Traian Băsescu mi-a mărturisit că frate-său, de fapt, a încercat să-i ajute pe cei din familia Bercea, în sensul că voia să recupereze banii de la Marian Căpăţână. Deci era intermediarul: Căpăţână a luat bani cu împrumut de la ăia, i-a păcălit, iar Mircea Băsescu (în calitate de naş) ar fi intervenit ca să le dea banii înapoi. Şi momentul în care au fost înregistraţi Mircea Băsescu şi cel din familia Bercea era momentul în care se dădeau banii înapoi. Mircea Băsescu şi frate-său, Traian Băsescu, susţin că, de fapt, ei au returnat banii, nu i-au luat. În fine: asta e altă discuţie”, a detaliat Mănăstire.

Nu în ultimul rând, Silviu Mănăstire a explicat cum condamnarea lui Mircea Băsescu afectează şansele electorale ale PMP pentru alegerile parlamentare din această toamnă.

„Dacă PMP nu a făcut mare lucru în alegerile locale, e destul de complicat să crezi că va face ceva în alegerile generale. Traian Băsescu în emisiunea de marţi era destul de dezamăgit şi bănuiesc eu că poate chiar se va retrage înainte de alegerile generale (se pare că îi va preda partidul lui Robert Turcescu), dar impact nu cred că va fi prea mare, pentru că simpatizanţii lui Traian Băsescu (puţini, câţi au mai rămas) vor crede că e un dosar politic împotriva fratelui preşedintelui, iar ceilalţi oricum nu-l votează şi nu-l simpatizează. Deci nu cred să aibă un impact electoral”, a încheiat jurnalistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *