Silviu Mănăstire: Avem război pe graniță, dar si un război intern purtat de propagandiști și partide politice

Susa foto: INQUAM / Octav Ganea

Silviu Mănăstire, într-o postare pe Facebook, vorbește despre cum putiniștii din spațiul public relativizează războiul.

El afirmă că avem război pe graniță, și un război intern purtat de propagandisti și partide politice promovate intens la tv de către liderii lor.

„De un an de zile, la turatie maxima, putiniștii din spațiul public relativizeaza războiul. La început au vândut teoria moscovită că nu e, de fapt, un război, ci un conflict, așa, in zona majoritar rusească din Est, care vizează un diferend teritorial intre Ucraina și Rusia. Că e treaba lor, ii priveste, noi n-avem treabă, ca e o chestie veche, și au luat-o de la primul război mondial cu rafistolat gulgutele propagandei putiniste. Că de fapt e o chestiune sovietica, ca Crimeea a fost data cadou, acum o vor înapoi, ca vor ucrainenii, baliverne.

Când au atact Kievul cu coloana de blindate și era evident pentru orice om întreg la cap ca asistam la un război clasic de cucerire a unei tari independente si suverane, au băgat placa cu regimul nazist, ca de fapt ei vor sa îl dea jos doar pe Zelensky. Fac un serviciu Europei, sanchi!

După un și jumătate cu zeci de mii de morți in ambele tabere războiul se poartă acum la câțiva metri de Romania si propagandistii sar ca arsi ca, dom’le, ce face Armata, ce face Iohannis, ca așa și pe dincolo! Că ne bate războiul la usa!

Da, ati aflat și voi că este război in toată regula, cu drone, cu rachete si tot tacâmul si, din păcate, exista posiblitatea mare sa ne trezim peste noi cu drone, rachete etc ca doar când trage antiaeriana ucraineana nu sta sa calculeze unghiul de cădere al tintei ca nu cumva sa cada resturile, cu grija si atenție, doar in partea lor. Bezmeticii de ruși n-au nici ei vreo emoție sa-si arunce la lupta tehnica militară la limita graniței sau peste, dintr-o “eroare” sau provocare si, de aici, sa ne trezim, Doamne ferește, cu o racheta ratacita prin satele din zona Deltei sau prin Dobrogea. Face parte din război si noțiunea de “victime colaterale”.

Deci, cum era, nu e război? O fi vreo închipuire?

Avem război pe granița e clar dar si un război intern purtat de propagandiști și partide politice promovate intens la tv de către liderii lor, cozi de topor moscovite, guri de tun putiniste. Deci, este pe fata, cât se poate de explicit”, spune Mănăstire.

El apreciază că trolii și partidele lor moscovite trebuie trimise la plimbare, deoarece, în caz contrar, aceștia vor distruge încrederea în instituții și țară.

„Dacă nu ne trezim în al doisprezecelea ceas să ii trimitem la plimbare pe troli și partidele lor moscovite, aceștia vor distruge pas cu pas încrederea in instituții, in țara, vor semăna in continuare ura si scepticism, vor planta semințele dezbinării si ale decuplării de la Europa. Și vor câștiga atunci războiul impotriva majorității care alege să tacă in fața agresivității devenind timorată, pe alocuri indiferentă sau scârbită, care se uită ca la urs la urletele și teatrul de prost gust al propagandei putiniste.

Asta fac explicit, nu mai este nicio nuanță, nicio operatiune cu perdea. Au confiscat, au furat practic, la modul imagologic, tot ce tine de simboluri naționale, de la tricolor, la portul popular, pana la noțiunile de patriotism sau identitate naționala. Și le folosesc acum pentru a intimida, a minții, a vinde iluzia ca ei “țin cu țărișoara” pe care o vor de fapt decuplată de la Europa, numai buna de a fi ținta in mișcare, la cheremul rusului”, a subliniat Mănăstire.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL