Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire continuă dezvăluirile: Ce afaceri cu statul au făcut-o bogată pe Grațiela Gavrilescu și familia sa

În ultimul episod al emisiunii „Dosar de politician”, jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire continuă dezvăluirile în ceea ce o privește pe Grațiela Gavrilescu și pune cap la cap mai multe informații despre firmele din jurul acesteia, și a persoanelor din familia sa, afaceri care au fost băgate subit în insolvență, după ce au reușit să ia mai mulți bani de la stat.

Citește și: Silviu Mănăstire dezvăluie cum s-a îmbogățit familia Grațielei Gavrilescu din afaceri cu statul. De ce o va ajuta Mircea Cosma în alegeri

Astfel, Silviu Mănăstire a vorbit despre relațiile candidatei la Primăria Ploiești cu persoanele care au făcut afaceri cu statul și au reușit să spele sute de mii de euro.

Vă prezentăm explicațiile jurnalistului de investigații Silviu Mănăstire:

„Politicienii vor face mulți ani de pușcărie până nu vor lua o decizie: ori fac afaceri private, ori fac politici publice în folosul oamenilor. A fi om politic, demnitar ales sau numit și afacerist în același timp nu se mai poate. Majoritatea parlamentarilor se plânge că nu poate trăi din indemnizația de circa 1000 de euro pe lună și din suma forfetară pe care o bagă în buzunar prin metode specifice.

Adevarul este ca majoritatea dintre aleși controlează direct sau indirect diverse afaceri profitabile, de cele mai multe ori cu Statul. Ca să fim clari, în România, niciun politician cu ceva funcție nu traiește numai din salariu.

V-am prezentat ieri o mică parte din afacerile fostului ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu, o doamnă promovată politic de Călin Popescu Tăriceanu. Pe baza informațiilor publice, am aflat că doamna Gavrilescu are o soră și un cumnat care au făcut afaceri de milioane cu statul. Azi vom vedea ce combinații face șefa de cabinet a deputatului Gavrilescu, evident tot pe bani publici, dar coincindența face ca oamenii apropiați fostului ministru de la Mediu, șefa sa de cabinet sau familia lui Toma Pințoiu, consilier județean la Prahova, să dețină firme care au contracte de lucrări și servicii cu primarii din județ sau cu instituții publice.

Pentru a poza în „săracă și cinstită” în momentul în care a intrat în Parlament în anul 2006, Grațiela Gavrilescu a vândut firma Geltom SRL surorii și cumnatului ei. După ce doamna Grațiela a ajuns deputat liberal, firma Geltom SRL a încasat între anii 2007 și 2013 1 milion de dolari de la stat. Lista cu toate contractele o puteți consulta si pe pagina de facebook Dosar de Politician.

Apoi, după ce a luat atâția bani publici, în mod surprinzator sau nu, firma Geltom SRL a fost băgată în insolvență de familia deputatei. Asta probabil pentru că oamenii de la Ploiești aflaseră deja cine trage sforile firmei Geltom.

Mihaela Cristina Radu este o alta persoană apropiată deputatei Gavrilescu; Radu a deținut și deține încă firme ce au încasat bani publici de la instituțiile publice din Prahova. Mihaela Radu are și importanta calitate de șefă a cabinetului de parlamentar. Aceasta a deținut până în februarie 2014 jumatate din compania Ianvi Construct. Sediul Ianvi Construct SRL este la aceeași adresă din localitatea prahoveana Bucov, str. Fabricii la nr. 1, cu al firmei Geltom SRL, ce aparținea cumnatului și surorii deputatei. La aceeași adresă din Bucov functionează și companiile Arpacor SA si Arparom SA. Arpacor este firma unde acționar oficial, de data asta, este tocmai Grațiela Garvrilescu. La compania Arparom a fost angajat, până să intre în politică, un anume domn Toma Pintoiu, consilier județean și omul de încredere al deputatei. Toți acești oameni: șefa de cabinet, deputata Gavrilescu, acest Pințoiu sunt legați strâns între ei prin firmele Arpacor, Ianvi Construct si Geltom.

Cât timp șefa de cabinet deținea firma Ianvi, acest SRL a încasat în intervalul, 2012- 2014, peste 2 milioane de euro. Banii au venit de la primăriile prahovene Albești Paleologu, Cogealac sau Gura Vitioarei și de la spitalul județean Prahova. În mod foarte ciudat, deși afacerile cu statul mergeau foarte bine, în anul 2014, șefa de cabinet a deputatei Gavrilescu cedează firma Ianvi Construct SRL către un anume domn Băltărățu.

Acesta ar fi un apropiat al consilierului județean Toma Pințoiu. Acest Pințoiu este un personaj cheie în afacerile firmelor ce gravitează în jurul deputatei Gavrilescu. Pințoiu a fost numit în anul 2010, membru ăn conducerea companiei Termoelectrica, aflata in subordinea consiliului judetean Prahova. Insa odata ce acest Pintoiu ajunge sef la Termoelectrica, compania de constructii Geltom SRL (cea a cumnatului deputatului Gavrilescu) a inceput sa primeasca bani frumosi tocmai de la Termoelectrica.

Oamenii din anturajul fostei ministere a Mediului aceasta Gavrilescu traiesc bine de pe spatele Statului. Sora deputatei a fost numita politic in consiliul de administratie al Industrial Parc SA, o firma detinuta de consiliul judetean Prahova.Nu intamplator Gavrilescu intretine relatii extrem de apropiate cu seful judetului, baronul Mircea Cosma. Toma Pintoiu, omul de incredere al deputatei, a mai fost promovat in conducerea companiei de stat Conpet.Fiul acestuia Alin Pintoiu, bagat si el in afaceri de constructii, este consilier local la Valea Călugărească. O concluzie scurta: politica este o afacere in gasca iar noi cei care votam ii ajutam sa se imbogateasca pe acesti politicieni- afaceristi!”, a explicat Silviu Mănăstire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *